A foghíjas Paks is elkapta a Szolnokot!

Harmadik vereségét is elszenvedte a címvédő Olaj Magyarországon, ezúttal a 16 triplát elsüllyesztő Paks otthonában kapitulált a bajnok.

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, felsőházi középszakasz, 8. forduló

Atomerőmű SE - Szolnoki Olaj KK 82-73 (19-16, 25-16, 20-24, 18-17)
Paks, v.: Kapitány G., Török R., Frányó P. (Hartyáni)

Atomerőmű: Kovács Á. 21/9, Evans 14/9, Medve 5/3, Szabó 20/12, Körtélyesi -
cserék: Eilingsfeld 5/3, Markovic 9/6, Antóni 8/6

Szolnok: Gipson 11/3, Rakics -, Vojvoda 13/3, Milosevics 17, Báder 3
cserék: Jones 13/3, Wittmann 3/3, Keller 13/3

Teljes statisztikát itt találtok!

Jól kezdett a továbbra is foghíjasan felálló Paks, az első percekben fej-fej mellett haladtak a felek – mindkét gárda jól védekezett, rossz dobásokba hajszolták a másikat. 6-6 után két gyors kosárral úgy tűnt, hogy meglép az Atom, de Vojvoda egy triplával nemet mondott a paksi előnyre. A negyed második felében aztán előbb Evans, majd Kovács Ákos is betalált kintről, azonban itt ismét bekeményített hátul az Olaj, faultokkal, agresszív védőmunkával és Keller kosaraival felzárkóztak – sőt, Wittmann triplájával ki is egyenlítettek. A végszó aztán megint a Paksé volt, így végül 19-16-ra hozta az első tíz percet a hazai alakulat.

A második negyed elején Markovic triplájának tapsolhatott az atomvárosi publikum, de Gipson is egy hármast süllyesztett el és a találkozó ismét teljesen kiegyenlített lett. Az Olaj egy pillanatra sem tudta átvenni a vezetést, a Paks mindig a legjobbkor tudott kosarat szerezni, a vendégek pedig kulcspillanatokban vagy dobást hibáztak, vagy eladták a labdát. Az utolsó két percben aztán robbantott az Atom, előbb Evans, majd Antóni Csanád is beemelt egy triplát és bár Milosevics pontjaival próbált kapaszkodni a Szolnok, Evans gyorsan berámolt még öt egységet, Szabó büntetőivel elérte a különbség a tíz pontot, sőt, a félidőt Antóni tempója zárta le – 44-32-re vezetettek a hazaiak.

A fordulás után ismét harciasabbra vette a figurát a címvédő, Szabó Zsolt tripláját leszámítva nem engedtek pontot az első percekben és egészen négy pontra zárkóztak. Innentől aztán megemberelte magát az ASE, a negyed közepén mindkét hibát hibára halmozott, rengeteg rontott dobás és eladott labda jellemezte a játékot, viszont a különbség nem csökkent tovább. A Szolnokból hiányzott az igazi átütőerő és hiába zárkóztak, a Paks egy-egy hármassal mindig válaszolni tudott – Kovács Ákos remekelt, de Markovic triplája is a legjobbkor jött hazai szempontból. A végén még Antóni is betalált kintről, így 64-56-ról indult az utolsó tíz perc, ráadásul Vojvoda már begyűjtötte negyedik személyi hibáját.

A záró etapot Milosevics vezérletével egy 6-0-s etappal nyitotta a Szolnok és bár Eilingsfeld triplájával ismét levegőhöz jutott a Paks, az első percek egyértelműen az Olajról szóltak. A negyed közepén Gipson kettesével hosszú idő után egyenlített is a címvédő, de két gyors kosárral azonnal válaszolni tudott az ASE. Ahogy közeledett a hajrá, úgy hibáztak ismét egyre többet a csapatok, az utolsó két percben 73-73-ról vágtak neki a felek – azonban ahogy azt ezen az estén megszokhattuk, ennek végére a hazaiak tettek pontot Medve Máté triplájával. Erre már nem tudott mit lépni az Olaj, Szabó Zsolt még két hármast berámolt a végén, így idei harmadik vereségét is elszenvedte Magyarországon a címvédő.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus