A hajrában felőrölte a Szedeákot, ismét nyert a Pécs

Az utolsó bő egy negyed már egyértelmű volt - Csirics nélkül ennyit bírt a Szeged - Durham megszórta magát. 

Magyar férfi NBI/A-csoport, alapszakasz, 3. forduló
PVSK-VEOLIA - Naturtex-SZTE-Szedeák 75-67 (18-13, 16-23, 20-14, 21-17)

Pécs: Durham 29/9, Supola 5, Budimir 18/6, Antóni 3/3, Sarlija 8. Csere: Dukics -, Harazin -, Demeter -, Bíró -, Simon 12/6. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Szedeák: Boltics 13, Fortune -, Kovács Á. 13/3, Juhos 16, Sulovics 19. Csere: Wirth 5/3, Vágvölgyi 1. Vezetőedző: Andjelko Mandic.

Andrija Csirics nélkül vette fel a kesztyűt a Szedeák Pécsett és jobban is kezdett (18-9) a hazai alakulat, sőt, Marko Boltics már a második negyed közepén beütötte harmadik faultját - még nehezebb lett a vendégek dolga. Az első játékrészben még kiválóan védekezett Csirke Ferenc együttese, de a második tíz percben elérte Budimiréket egy hullámvölgy, 11-0-t futott a Szedeák és megfordította a derbit - teljesen megállt a Pécs, rengeteg volt a hiba, a rutinos szegediek pedig kihasználták ezeket. A hazaiak a szünet előtt támadtak fel és mentették a menthetőt, a utolsó támadásból Antóni Csanád dobott egy hármast, így 34-36-tal fordulhattak a felek.

A fordulás után már egyik csapat sem tudott meglépni, a várt mederben zajlott a meccs: kemény védekezés, egy kosár itt, egy kosár ott, hol a PVSK vezetett, hol a Szedeák - a harmadik negyed végén volt azért 7-0-s pécsi futás, így ők várhatták előnyből a záró etapot. A kisszünet azonban nem hozott változást, továbbra is lendületben maradtak a hazaiak, hiába kért időt 59-52-nél Andjelko Mandics, Durham ízekre szedte a vendégek védekezését - emellett ráadásul a szegedi támadójáték is borzasztóan megállt, nem tudtak stabilan kosarakat szerezni Bolticsék. Két perccel a vége előtt a különbség elérte a tíz pontot, innen pedig már nem volt visszaút, így az utolsó bő egy negyednyi kiváló játékával és Durham vezetésével újabb nagyon fontos győzelmet aratott a PVSK - a Szedeák viszont elszenvedte idei első vereségét.

fotó, slide: pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus