A harmadik negyed hozta a Jászberény győzelmét!

A félidőig fej-fej mellett haladt a Jászberény és a Körmend együttese. Aztán a hazaiak a harmadik negyedben robbantottak és 14 pontot vertek a vendégekre, akik bár próbáltak zárkózni, már nem tudtak harcba szállni a győzelemért.

Férfi NB I A-csoport, Középszakasz, Alsóház, 2. forduló - 2014. március 8.

Fortress - Jászberény (12., 8-15) – Egis Körmend (7., 13-11) 88-79  (21-21, 28-26, 28-14, 11-19)
Vezette: Földházi T., Ádám J., Sallai I., (Bukta)

JKSE: Szavics 12, Mladenovics 9/9, Ahmetbasics 12/3, Horti 4, Sundov 21.

Csere: Dukics 12, Varga 12/6, Lázár 6, Szögi 0 Vezetőedző: Srdjan Antics.

Körmend: Wisseh 10/3, El-Amin 21, Ferencz 16/12, Farkas 5, Rakocsevics 15.

Csere: Grebenár 2, Sonyák 2, Kusnyer 8/6 Vezetőedző: Hencsey Tamás.

Kipontozódott: Farkas a 28., Ferencz a 38., Sundov a 39. percben.

A mérkőzés részletes statisztikája ERRE a linkre kattintva elérhető lesz!

Első mérkőzésére készült a hazai alakulat, melyből ez alkalommal Raivio maradt ki, továbbá Soós és Dramicsanyin sem léphetett parkettre, a piros-feketék pedig továbbra is nélkülözni kényszerültek Török Rollandot.

A vendégek magasemberei nagyon hamar faltproblémákba ütköztek, Farkas és Grebenár is 2-2 személyi hibával állt, a hazaiak pedig a Sundov-Lázár duó vezetésével előnyre tettek szert. A negyed második fele azonban a körmendieké volt, akik El-Amin és Wisseh pontjaival egyenlítettek a játékrész végéhez érve.

A második negyed elején Varga és Ferencz is behintett egy-egy hárompontost, majd El-Amin büntetői után Ferencz emelt be egy újabb triplát, melynek köszönhetően négy pontos előnyre tett szert a vendég alakulat, ami azonban nagyon hamar elfogyott. Szavics büntetői és Sundov, valamint Dukics duplái után időt kért Hencsey Tamás. (35-33) Rakocsevics állhatott a büntetővonalra, nem hibázott, ismét visszavette a vezetést a Körmend, a hazai magasemberek közül pedig Sundov és Lázár is három személyivel állt, pontosabban ült a padon. Kusnyer hárompontosa után pedig Antics mester kért időt. (35-40) A pauza jót tett a hazaiaknak, Varga triplájával ismét visszakerült az előny a jászságiakhoz. Az utolsó szó Ahmetbasicsé volt, aki egy másodperccel a negyed vége előtt újfent vezetéshez juttatta a Jászberényt. (49-47)

A harmadik tíz perc elején villámgyorsan jutott komoly előnyhöz a hazai gárda. Horti és Sundov, valamint a kintről betaláló Mladenovics lendítették előre a világos mezes csapatot. (56-49) A gyors iram nem kedvezett a vendégeknek, akik sorra hibázták el támadásaikat, mindig csúszott hiba a befejezésbe. A piros-feketéket stílszerűen hárompontossal próbálta nyugtatni Ferencz, ám rögtön a soron következő támadásból Mladenovics válaszolt, szintén távolról. Hencsey mester időkéréssel próbált nyugalmat, rendezettséget vinni a körmendiek játékába. (62-54) Több mint hat percet kellett várni az első hazai személyi hibára, a megítélt büntetőket El-Amin értékesítette, hat pontra zárkózott fel a Körmend. Ám jött kisvártatva Szavics kosár jó, plusz egy büntetős akciója, Farkas pedig két hazai támadás alatt két faltot gyűjtött be és kipontozódott. (70-59) A Jászberény sorra gyűjtötte a pontokat, Ahmetbasics büntetői már 15 pontosra hizlalták a hazai fórt, s az a tény sem gyarapította a körmendi reményeket, hogy El-Amin ismét egyénieskedő napot fogott ki. Rakocsevics hosszú idő után tett vendég pontokat az eredményjelzőre, ám így is tetemes hátránnyal vághatott neki a záró negyednek a Körmend.

Hazai szempontból nagyon jól alakult a játékrész eleje, mert hiába szerzett pontokat a Körmend, mindig akadt rá válaszuk a vendéglátóknak. Ferencz tartotta a lelket csapatában, előbb egy távoli duplát, majd egy triplát süllyesztett el. (80-68) Körmendi időkérés után El-Amin hozta rég nem látott közelségben a vendégeket, ám épp az ő labdaeladása után dobhatott Varga 2+1-et, amivel már újra tíz egység fölé kúszott a két csapat közti differencia, 13 ponttal vezetett a Jászberény, s ezzel eldőlt a mérkőzés. A záró percekben már csak kozmetikázni tudta az eredményt a vendég csapat, nem forgott veszélyben a Jászberény győzelme.

Slide - Jene Sándor

Fotó - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus