A harmadik negyedben hengerelt a Real

Ma este Európa egyik, ha nem a legjobb klubja, a Real Madrid látogatott Székesfehérvárra, ahol az Alba Fehérvár vendégei voltak. Nagyon bekezdett a spanyol sztárklub, az első félidő nagy részében azonban kifejezetten jól tartotta magát Marcel Tenter csapata, csak 10 ponttal voltak lemaradva a félidőben. A harmadik negyedben aztán magasabb fokozatba kapcsolt a Real, védekezésben nagyon szervezettek voltak, könnyű kosarakkal pillanatok alatt húztak el az Albától, és végül 104-72-re nyertek.

Felkészülési mérkőzés, Székesfehérvár
Alba Fehérvár - Real Madrid 72-104 (23-31, 14-16, 10-28, 25-31)

Alba Fehérvár: Tóth 3, Kovács 2, Kromah 19, Melvin 5, Djapa 3/3.
Csere: Wood 22/6, Csorvási 8, Juhos 4, Supola 6/6.

Real Madrid: Campazzo 10, Carroll 17/6, Rivers 18/12, Nocioni 2, Mejri 18.
Csere: Rodriguez 5/3, Reyes 8/3, Bourousis 2, Maciulis 9/3, Llull 5/3, Ayon 6, Slaughter 4.

A teljes statisztikát ezen a linken eléritek!

Ipari mennyiségben indult meg a pontgyártás: Dalibor Djapa triplájával indult a találkozó, de a Real az első bő két percben képtelen volt hibázni, Jaycee Carroll kétszer volt eredményes, de betalált KC Rivers, Salah Mejri és Andres Nocioni is - tehát szinte a teljes kezdőötös -, Carroll második triplája és 8. pontja után pedig elég nagyra nőtt a távolság (5-14). Egy kis büntetőpárbaj után Brandon Wood beállása adott új lendületet az Albának, gyorsan berámolt 5 pontjával jött közelebb a Fehérvár (12-16), Lasan Kromah és Nocioni 2-2 büntetője után pedig megint ő vállalt egy triplát, így lett minimális a hazaiak hátránya (17-18). Itt kezdett megint jobban pörögni a Real: Mejri, Carroll és Sergio Rodriguez is betaláltak, rögtön szempontjukból megnyugtatóbb előnyre tettek szert újra (19-27), Reyes triplája után pedig 10 ponttal vezettek, először a meccs folyamán (21-31). A játékrészt Wood kettese zárta, így 8 ponttal vezetett a Real egy negyed után (23-31).

A második felvonásban jócskán visszavettek a felek az első negyedben látott pontszerzésből, az első három és fél percben Supola Zoltán tripláját és Juhos Levente dupláját írhatták csak fel a statisztikusok, a madridiak nem találtak a gyűrűbe (28-31). Supola még egy hármast vállalt, de kezdett ébredni a Real is, büntetők után Llull is betalált, Kovács Ádám kosarára pedig Ioannis Bourousis válaszolt a negyed felénél (33-39). Felipe Reyes, majd Rivers kosaraival nőtt újra 10 pontra a távolság, ez pedig nem változott már a negyed második felében - amelyben kifejezetten kevés kosár esett, hiszen a Fehérvár 4, míg a Real összesen 8 pontot rakott a közösbe ebben az 5 percben. A félidőben így egy kerek 10-essel állt jobban a spanyol sztárcsapat (37-47).

A fordulást követően váltott nagyobb sebességi fokozatra a Real, főleg védekezésben kapcsoltak nagyobb ritmusra a vendégek, így támadásban könnyebb kosarakkal gyorsan kezdtek meglépni. Carroll, Rivers és Gustavo Ayon vitték a prímet ebben a periódusban, míg a fehréváriaknál senki nem tudott betalálni, Marcel Tenter vezetőedző kétszer is időt kért pedig. Csorvási Milán a 25. perc végén szerezte az első hazai pontokat a félidőben, de tette ezt már 24 pontos hátrányban (39-61). Csorvási még egy duplát dobott és Wood is jelentkezett négy ponttal ebben a felvonásban, de a túloldalon Rivers megállíthatatlan volt, kintről is betalált kétszer, így a differencia a 30 pont közelébe is elért már a játékrész végén. Wood két büntetője zárta a negyedet, így 26 egységnyi távolság volt a két fél között (47-73).

Az utolsó felvonás is Rivers két triplájával kezdődött a Real részéről, ezzel megvolt a közte 30 (49-79). Ahogy a második felvonásban, úgy most is Wood és Csorvási szállították az Alba pontjait, Mejri azonban egyedül tartotta velük a versenyt (57-88). Kromah tett be gyorsan öt pontot a Madrid gyűrűjébe - egyébként is kifejezetten jól, hasznosan játszott az amerikai -, de lényegében itt már nem változott egyik oldalra sem a mérkőzés alakulása, sok könnyebb helyzet is kimaradt, de a védekezésre már egyik együttes sem ügyelt annyira. A Real 100 pont fölé került, végül 32 ponttal, 104-72-re nyertek.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus