A harmadik negyedben hengerelt a Sopron

Légiósai vezetésével az első félidőben látótávolságon belül tudott maradni a Szedeák, fordulás után viszont a Thomas-Ruják-Boriszov trió átrohant ellenfelén. A harmadik negyed végén már 20 ponttal vezetett a Sopron, és önbizalomnövelő sikerrel kezdte a bajnokságot. 

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, 1. forduló

Soproni Sördögök - Naturtex-SZTE-Szedeák 82-65 
(26-19, 15-16, 25-11, 16-19)

Sopron, MKB Aréna, v.: Cziffra Cs., Gál J., Balog Gy., (Bodrogváry)

Sopron: Thomas 18/12, Ruják A. 10/3, Dénes 2, Boriszov 27/12, Townes 9.
cserék: Edwards 7/3, Tóth G. 1, Takács N. 6/3, Trepák 2, Bán -.

Szedeák: Jereminov 14, Csirics 22/12, Molnár A. 2, Vágvölgyi 2, Balaban 21.
cserék: Kiss Zs. 3/3, Csorvási L. -, Molnár B. -, Kuntic 1.

A mérkőzés statisztikája ITT érhető el. 

Miután Molnár András és a teljes Sördögök nagy tapsot kapott bemutatáskor, nem egészen 20 másodperc elteltével egy alapvonali bedobás figura után Milos Boriszov a hazaiaknak szerzett vezetést. Csirics büntetőkből egyenlített a Szeged, de hamar beesett az első soproni tripla is, Ruják András volt az "elkövető". Ezt követően is sűrűn potyogtak a kosarak, Boriszovot nem tudták tartani a szegediek, akik Csirics vezérletével követték a Sopront. Nagyon küzdött a két center, Darian Townes emberére akadt a szerb alapszakasz 2 évvel ezelőtti MVP-je, Darko Balaban személyében. A negyed második felében a Szeged ügyesen használta ki a hazai csapat eladott labdáit, könnyű kosarakkal tartotta a lépést - hiába volt olyan vendég támadás is, amelynek során Townes kétszer is látványosan szerelt. A negyed hajrájában a légiósai vezette szegedi csapat átvette a vezetést, de a szakasz egy parádés, 9-0-s soproni futással zárult, amelyben volt ügyes Dénes betörés s szép támadás végén Thomas tripla. 

Kapkodó játékkal kezdődött a második negyed, Csirics előbb duplát majd triplát dobott, s ismét ott volt a Sördögök sarkában a Szeged. A negyed közepén Takács Norbert villanásaival ellépett a Sopron, de Jerimirov betöréseivel sok gondjuk volt a hazaiaknak. Kiss triplája után újra csak 4 pont volt a különbség, de válaszul Thomas is beemelt egy hármast, s végül 6 pontos soproni vezetéssel vonultak szünetre a felek. 

Townes vezérletével lendületesen, eredményes játékkal 8-2-vel kezdte a harmadik negyedet a Sopron. Fokozatosan húztak el a hazaiak, a Szeged kulcsemberei érezhetően fáradtak, Dénes ekkor kikapcsolta a játékból Csiricset. A vendégeknél igazán veszélyes a hazai kosárra egyedül Balaban volt, míg a Sopron Boriszov és Ruják villanásaival fokozatosan elhúzott. A harmadik negyed csattanója Edwardsnak a dudaszó pillanatában a félpályáról eleresztett triplája volt. 

A harmadik negyed jó játékával eldöntötte a meccset a maga javára a Sopron, a záró szakaszban Csirics tripláival faragott valamit hátrányából a Szeged, de a hazai csapat magabiztos győzelmét nem fenyegette veszély. 

Sabáli Balázs: - Tipikus szezonnyitó meccs volt, az első félidőben idegesen játszottunk és rosszul védekeztünk. A harmadik negyed volt a döntő. A folytatásban ennél több kell, de úgy érzem, a kelleténél valamivel több volt a drukk a fiúkban. Dolgozunk tovább, a jövő héten egy erős Pakshoz látogatunk, próbálunk minél jobban felkészülni.

Nikola Lazics: - Megérdemelten nyert a Sopron. Voltak jó időszakaink, főleg az első félidőben, de a harmadik negyed második és hetedik perce között koncepció nélkül, fejetlenül játszottunk, amit a remek dobóformát nyújtó Boriszov vezetésével kihasznált a Sopron. Mások a céljaink, mint ellenfelünknek, dolgozunk tovább.

Fotó, slide: sakc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus