A JKSE ellen megtört a ZTE borzasztó sorozata!

Óriási sanszot mulasztott el a Jászberény, mely egy egységnyi hátránynál két büntetőt rontott Horváth Ákos révén

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 16. forduló

Zalakerámia ZTE KK – Jászberényi KSE 74 - 72 (18-27, 18-11, 17-17, 21-27)
Zalaegerszeg, v.: Kapitány G., Szabó G., Lövész Cs. (Várhalmi)

ZTE: Dzambics 8/3, Darling 11/6, Mohácsi 7/6, Ilics 9/3, Lekli 26.
Cserék: S. Fekete 5, Tamir 5, Velkey 3/3. Vezetőedző: Milos Sporar.

Jászberény: Szögi 2, Kerpel-Fronius 8/3, Horváth Á. 14/6, Cseh 5/3, Dramicsanyin 33/15.
Cserék: Mladenovics 4, Nárai 1, Ware 5/3. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Teljes statisztikát itt találtok!

A feldobás után a hazaiak szerezték meg a labdát, de Dramicsanyin dobta az első pontokat a meccsen: triplával nyitott a szerb (0-3). Nagyon beragadt a még két új légiósa, Swanston és Cohadarevics, valamint a súlyos térdsérülést szenvedő "csk", Gáspár Dávid nélkül felálló ZTE, három és fél percet kellett várni az első kosárra. Védekezésben gyakran hagytak ki, amit a már "csak" Csabay-t nélkülöző Jászberény igyekezett kihasználni. Bencze Tamás csapata kialakított egy 7-8 pontos különbséget, ezt egészen a negyed végéig sikerült tartaniuk. Bár Lekli jól mozgott a palánkok alatt, de most hatványozottan igaz volt a mondás: egy fecske nem csinál nyarat. 18-27-tel ért véget az első etap.

12-0-s rohanással indított a Zalaegerszeg, ehhez négy percre volt szükségük. A Velkey-Lekli duó nagyon jól működött a találkozó ezen periódusában, előbbi öt, utóbbi négy pontot vállalt a nagy feltámadásból (30-27). Dramicsanyin törte meg csapata rossz sorozatát, és innentől kezdve fej-fej mellett haladtak a felek. Darling kosarára még válaszolt Dramicsanyin a másik oldalon, két pontos előnnyel mehettek szusszanni egyet az öltözőbe (36-38).

Az első 20 percben pályára sem kerülő Ware középtávolija indította a meccs második felét, Lekli négy egységgel kontrázott rá (40-40). Egy újabb roham vette kezdetét ezzel hazai oldalon, tizenkettőt termeltek Darlingék, ellenben két vendégponttal (48-41). A negyed végéig tartotta a ZTE a magabiztos előnyét, Horváthék nem tudtak közelebb férkőzni, 53-45-tel vághattak neki az utolsó tízpercnek.

És ez a tíz perc rettentő nagy izgalmakat foglalt magába. A hazai nyolcpontos előny pillanatok alatt már csak egy volt (a 32. percben járunk), Cseh triplája csont nélkül hullott a gyűrűbe (55-54). Sikerült meglépni megint egy kicsit a hazaiaknak, azonban harminchatodik minutumban Horváth Ákos trojkája után újból csak egy egységnyi előnyük volt (63-62), mi több, Dramicsanyin is elsüllyesztett egy távolit a hazai gyűrűben (63-65). Ware is ugyanezt tette, de közben Lekli három pontot küldött fel a táblára (66-68). 70-72-nél Darling a sarokból volt eredményes, majd Horváth harcolt ki egy faultot, de mindkét büntetője hosszú volt. Feketének még odaütöttek, dobott belőle egy pontot, így alakult ki a 74-72-es végeredmény.

A Sporar-legénység 12 vereség után tudott újra győzni, az új vezetőedzőnek ez volt az első sikere a ZTE kispadján, de még így is lépéshátrányban van a zalai gárda a többi kiesés ellen menekülő együttessel szemben.

Fotó: ztekosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus