A JKSE legyőzésével zsinórban három sikernél a Körmend

Déri Csaba vezetésével és a megállíthatatlan Ryan Richards remeklésével újabb riválist vert el a Körmend, mely elmozdult a kiesőzónából

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, alapszakasz, 17. forduló

Egis Körmend - Jászberényi KSE 95-83 (19-18, 21-25, 31-18, 24-22)
Körmend, Városi Sportcsarnok, V.: Pálla Z., Farkas G., Praksch P. (Faidt)

Körmend: Walker 19/6 Burgess 9/3, Ferencz - Török 8, Richards 33/9.
Csere: Popadics 1, Latinovics 16/9, Tóth N. 9/3. Vezetőedző: Déri Csaba.

Jászberény: Ware 18/12, Horváth Ák. 23/9, Kerpel-Fornius 11/3, Cseh 12/6, Dramicsanyin 16.
Csere: Mladenovics 3/3, Nárai -, Fekete V. -. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Kipontozódott: Cseh (36. perc)

A mérkőzés elején nem látszott az a fajta koncentráció és intenzitás a Körmend játékán, amit Déri Csaba előzetesen várt. A vendégek jobban kezdtek és a 8. percben már hét ponttal is vezettek. Nyolc hármast hagyott ki a hazai csapat, de az első tíz perc végén így is eggyel vezetett.

Aztán ült Tóth triplája mégis gyorsan elfogyott a négy pontos előny. A negyed derekán mínusz háromnál kért időt a Körmend, de a szervezettebben játszó vendégek elléptek hét ponttal. A nem túl jól védekező hazaiak szerencséjére ziccereket hibáztak a jászságiak, de így is őrizték előnyüket. A piros-feketék 16 triplakísérletéből mindössze kettő volt jó, így nem lehetett más a nagyszünetben, mint vendégvezetés.

Mínusz háromról indult neki a Körmend, és gyorsan fordított is, miután Walker hármasa utat talált a gyűrűbe. Aztán egy ide, egy oda, egészen addig, amíg Ware és Horváth is triplát szerzett, megint hazai időkérésre volt szükség. Latinovics és Walker hármasa után viszont fordult a kocka. Bencze Tamás gyűjtötte maga köré az övéit. Úgy tűnt, hogy nem sok eredménnyel, mert a védekezésben zónára váltó hazaiak rendre labdaszerzés után dobtak kosarakat. Ráadásul 63-57-nél Ware ellen ítéltek sportszerűtlen hibát a játékvezetők. Latinovics faulttal együtt dobott hármast, a plusz büntetőt is értékesítette, tízre nőtt a különbség, és ez megmaradt a negyed végéig.

Burgess hármasával indult az utolsó tíz perc, amelyben Bencze Tamás és Cseh György is kapott egy-egy technikait reklamálásért. A Körmend őrizte tíz pont körüli előnyét, sőt a végén még arra is figyeltek a piros-feketék, hogy a Jászberényben elszenvedett kilenc pontos vereségnél nagyobb arányban győzzék le riválisukat, így egymás elleni összevetésben is jobban állnak velük szemben.

Déri Csaba: – Komoly erőbedobásra kényszerített minket a Jászberény, az utolsó negyedben dőlt el csak a meccs, ezért gratulálok a játékukhoz. Mi az elmúlt három hétben kemény edzésben voltunk, sokat kellett alakítani a játékunkon. Kicsit fáradt lábakkal játszottunk, és ez elsősorban a dobásokon mutatkozott meg, pedig ezen dolgoztunk a legtöbbet. Amikor jobban céloztunk távolról, és amikor a vendégek elfáradtak, akkor tudtuk csak átvenni a játék irányítását. Örülök, hogy tudtunk fordítani, és hogy ismét győztünk. Ferencz Csaba hőemelkedéssel játszott, ezért nem kockáztattuk többet ma a szerepeltetését.

Bencze Tamás: – Gratulálok a győztes csapatnak és kollégámnak, megérdemelten győztek. Bár a mérkőzés nagy részében azt játszottuk, amit terveztünk, és teljes erőbedobásra késztettük a Körmendet. Ma ez erre volt elég. A második félidőben a szűk rotáció miatt már több hibánk volt. Richards védését jól megszerveztük, és amikor türelmesen támadtunk, akkor a helyzeteink is megvoltak. Amikor a Körmend javított a védekezésén, akkor dőlt el a mérkőzés.

Foto - Szendi Péter, vaol.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus