A JKSE nyert a Bujtosiban!

Kolaricsék a záró etapban lehajrázták az addig parádésan dobó vendégeket, de az utolsó percben Szögi triplájával megmenekült a Jászberény

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 13. forduló

Marso-Nyíregyháza KK – Jászberényi KSE 91-95 (21-27, 21-19, 22-27, 27-22)
Nyíregyháza, Bujtosi Szabadidőcsarnok, v.: Földházi T., Pozsonyi L., Fodor A., (Pázsitka)

Nyíregyháza: Szavics 19/9, Wise 12, Nagy K. 4, Kolarics 29/6, Hujdurovic 20
cserék: Garamvölgyi -, Helmeczi 3/3, Kósa 2, Molnár M. -, Lajsz 2

Jászberény: Szögi 9/3, Kerpel-Fronius 14/9, Horváth Á. 21/12, Cseh 10/6, Dramicsanyin 23/15
cserék: Mladenovics 15/9, Fekete -, Nárai 3/3

Kipontozódott: Cseh, Kerpel-Fronius

Teljes statisztikát itt találtok!

A feldobás után a hazaiak hozták el a labdát, eztán majdnem két percet kellett várni az első kosárra, melyet Szögi dobott. A másik oldalon Hujdurovics kezdte meg a pontgyártást. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, látszódott, hogy mindkét fél maximálisan oda akarja tenni magát. Dramicsanyin triplája után egy kicsit meg tudott lépni a Jászberény, ebben a periódusban akadt hiba a Nyíregyháza játékában, de vissza tudtak kapaszkodni (17-18). Csapatként játszottak a vendégek, testvériesen osztozkodtak a pontokon, ez meg is hozta az eredményét, Dramicsanyin utolsó másodperces kettese után 21-27-es állást mutatott a tábla. 

A második etapot Kolarics trojkája indította, majd Kósa is betalált. Bealudt Bencze Tamás csapata, a nyírségiek ezt nagyszerűen használták ki, egy 9-0-ás futást produkáltak (30-27). Sok volt a hiba mindkét csapat játékában, főleg védekezésben hagytak ki a játékosok. Savic kiválóan játszott, gólpasszokat osztogatott, kosarakat dobott, de más nem igazán tudott felnőni mellé. Hujdurovics kettesére még éppen válaszolni tudott Kerpel-Fronius, így 46-42-es berényi vezetés tudatában mehettek az öltözőbe a felek. 

A fordulást követően továbbra is a kiegyenlített játék dominált. Senki sem tudott meglépni a másik elől, egészen a huszonötödik percig, amikor is a Jászberény állandósítani tudott egy 4-5 pontos különbséget (57-61). Horváth és Kerpel-Fronius termelték ebben a szakaszban a vendégek pontjait, Szögi büntetőiével pedig már tíz is volt közte (59-70). Kolarics kosaraival próbáltak zárkózni a hazaiak, de Dramicsanyin a dudaszó pillanatában értékesített egy távolit, ami által 64-73-as eredménnyel készülhettek az utolsó felvonásra. 

Lajsz büntetőire Dramicsanyin válaszolt, majd Horváth küldött a helyére egy hárompontost (66-78). Hujdurovics és Kolarics kosaraival csökkent a különbség hazai szempontból, ekkor egy kicsit a Jászberény hagyott ki a koncentrációból. Sok labdát adtak el, amit Sitku Ernő csapata igyekezett kihasználni egy 8-0-s rohammal (87-87). Kolarics büntetőjével már vezetni is tudtak, ám Szögi triplájával újra a Berénynek állt a zászló. Tizennyolc másodperc volt hátra, a hazaiak elrontott támadását Horváth büntetői követték, mellyel kialakult a 91-95-ös végeredmény. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus