A JKSE otthonában sem termett túl sok babér a Pécsnek

A JKSE végig magabiztosan játszva, igaz, nem a szezon legnagyobb meccsén verte meg a vendég Pécset, így továbbra is a magyar élmezőny tagja, a PVSK-nak pedig várnia kell az első idegenbeli sikerére. Igaz, legalább az új center, Mortellaro jól mutatkozott be.

Magyar férfi NBI/A-csoport, alapszakasz, 8. forduló
2013. november 16.

Fortress Jászberény (5-3) – PVSK-PANNONPOWER (2-6) 74-64 (22-13, 19-13, 19-12, 14-26)

V: Vígh P. dr., Bognár T., Jurák K., (Farkas Z.)

JKSE: Savic 7/3, Raivio 15, Soós 9/3, Dramicsanyin 5, Lázár 6.

Cs: Szögi 10/3, Mladenovics 6/6, Kelemen, Dukics 10, Varga, Horti 6, Vezetőedző: Földi Sándor.

PVSK: Kovacsevics 8/3, Csabay 8/6, Budimir 11/3, Kovács P. 11, Bödör 2.

Cs: Mortellaro 16, Halász 4, Bíró 2, Nagy 2. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Kipontozódott: Soós

STATISZTIKA (Katt rá!)

Földi Sándor: -  35 percig jól játszottunk de utána elkényelmeskedtük az utolsó 5 percet. A nagy előny tudatában tudtam pihentetni a kulcsjátékosaimat.

Csirke Ferenc: - Gratulálok a Jászberénynek! Úgy gondolom, hogy mind centiben, mind kilóban felülmúltak minket. Ha egy kicsit harcosabbak, illetve pontosabbak lettünk volna támadásban, szorosabb eredményt érhettünk volna el. Ezt a meccset nem lehet az új center érkezésére fogni. Immáron teljes csapattal dolgozunk tovább, reméljük sikeresebben.

A meccs előtt az volt a kérdés, hogy egy papírformának megfelelő hazai sikerrel a forduló előtt hatodik helyezett JKSE tartja a lépést a Kaposvárral, amely gárda az első négybe igyekszik, s legutóbb is nyert, vagy esetleg az eddig a meccsig tizedik Pécs megszerzi első idegenbeli győzelmét, egyúttal nem engedi, hogy a két utolsó, a Nyíregyháza és a Falco netán megközelítse.

A két szakmai stáb érdekes összecsapásának is ígérkezett ez a derbi, hisz nem is olyan régen még Földi Sándor segítette Csirke Ferencet, amikor a pécsiek élvonalbeli kispadjára leült, de Halmai Gábor is dolgozott Baranyában korábban.

ELSŐ NEGYED

Ezúttal Markovics maradt ki a JKSE-ből, így irányítóban Saviccsal kezdet a hazai gárda. Az is látszott, hogy most nem a Krka az ellenfél. A pécsieknél viszont a kezdő csapatba nem került be az új center, Mortellaro, ám ez csak a 3. percig volt elmondható, akkor ugyanis Bödör helyére behozta őt Csirke Ferenc. A PVSK ebben az időszakban került vezetésbe, éppen Mortellaro 4 pontjának (is) köszönhetően (8-9), ám a folytatásban magához ragadta a meccs irányítását a Jászberény.

Folyamatosan növelte előnyét a JKSE, ráadásul változatos volt a kosárszerzők listája - az utolsó negyedbeli pontokat például a sérüléséből lassan felépülő Mladenovics szerezte (22-13).

MÁSODIK NEGYED

Veljko Budimir még csak egy triplánál járt, vagyis ideje volt, hogy ő is jobban belelendüljön. Igaz, kosaraival a tíz pont körüli különbséget tartotta csak a PVSK, s hosszabb időre beállt ez a közte tíz, sokkal jobban nem vezetett a hazai gárda, de a Pécs sem szakadt le.

A félidőre aztán kezdett egyre inkább magabiztossá válni az ellenfél hibáit is többször kihasználó JKSE.

HARMADIK NEGYED

Érdekes módon úgy is simán vezetett a hazai alakulat, hogy Dramicsanyin teljesen takarékon kosarazott, túl sok kísérlete sem volt. Raivio volt inkább elemében, illetve Soós, na meg a mostanában nem túlságosan brillírozó Dukics is megemberelni látszott önmagát. A lepattanókat is egyértelműen jobban szedte a Jászberény, s mivel szinte csak Mortellaro, vagyis az "új hús" vitte olykor hátán a Pécset - amibe besegített a javuló Budimir vagy Kovacsevics is -, a negyedik felvonásra nem sok kérdés maradt nyitott. Szögi Ádám 60-38-ra módosította a negyed végi állást.

NEGYEDIK NEGYED

A Pécs még Csabay hármasával és Budimir duplájával megpróbált egy legalább kozmetikázott végeredményt eredményező hajrát vezetni, de erre is jött az ellencsapás hazai oldalról. A nem túl ponterős Savic révén például már 68-42 is volt az állás.

A legvégén aztán még egy nagy rohanást vitt véghez a Pécs, ami dicséretes tett, hogy nem adta fel a derbit, s a jól debütáló új center, Mortellaro, valamint Kovács Péter, illetve az ismét hármast dobó Csabay nyomulásának köszönhetően meglepő közelségbe került (legalábbis az addigiak függvényében: 70-62).

A sajtot kiénekelni azonban nem volt esélye a baranyaiaknak a JKSE szájából. Nem borult a papírforma, győzött a Jászberény, amely ezzel továbbra is a magyar élmezőny tagja.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus