A JKSE Zalaegerszegen nyert és biztosította bennmaradását

Nem kis tétje volt a ZTE és a JKSE alsóházi rangadójának, hiszen a győztes biztosítja A-csoportos tagságát a következő szezonra is. A negyedik negyedben nagyon beragadó Zalaegerszeg viszont nem tudta kihasználni hazai pályája előnyeit, így készülhet a Nyíregyházával lejátszandó osztályozó párharcra. Jöjjenek a részletek!

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, Alsóházi Középszakasz, 14. forduló

Zalakerámia ZTE KK - Fortress Jászberényi KSE 78 - 87 (26-16, 13-20, 17-18, 22-33)
Zalaegerszeg, V.: Kapitány G., Farkas G., Praksch P. (Szabó)

Zalaegerszeg: Boston 16/3, Gáspár 14/6, Plumb 6, Safford 17/9, Lekli 12.
Csere: Velkey 7, Kámán 4, Kovács Ád. 2, Kertész -, Koma -. Vezetőedző: Raul Jimenez.

Jászberény: Savic 9, Markovics 15, Soós 6, Dramicsanyin 17/6, Sundov 15/6.
Csere: Dukics 8/3, Horti 8, Mladenovics 2, Szögi 7/3. Vezetőedző: Halmai Gábor.

Kipontozódott: Boston, Lekli, illetve Sundov

Lekli kosara nyitotta a találkozót, majd Sundov kezdte meg a pontgyártás vendégoldalon. Inkább a ZTE akarata érvényesült a meccs elején, Safford két triplát és ugyanennyi büntetőt is bepörkölt, négy perc játék után 13-6-ra vezettek a hazaiak. Döcögött a jászberényiek szekere, támadásban és védekezésben sem tudtak sok pozitívumot felmutatni, közel három percig nem sikerült kosarat szerezniük. Szavics reklamálásért kapott technikait, Kámán értékesítette az ezért járó két büntetőt. Velkey János nagyszerűen szállt be a meccsbe, négy minutum alatt öt pontot szerzett a fiatal irányító (24-16). Gáspár pöcije zárta a negyedet, tíz egység volt a zalaiak előnye.

Pontatlanul kezdték a felek a második etapot, három percig nem született kosár, Kovács Ádám törte meg a rossz sorozatot. A Berény ellen három támadót is fújtak a játékvezetők. Szögi triplájával tíz ponton belülre zárkózott Jász megyei alakulat (28-20). Boston a negyed közepén beütötte harmadik faultját, ez semmiképpen nem kedvezett az egyébként tetszetősen játszó hazaiaknak. Szavics duplájával már csak két pont volt a vendégek hátránya, most a ZTE-nek nem jöttek be az elképzelései (28-26). Boston példájára az előbb kosarat szerző irányító is harmadszorra szabálytalankodott, de ettől függetlenül pazar labdákkal ajándékozta társait. Dramicsanyin brusztolt a palánk alatt, kosarával már egált mutatott az eredményjelző (34-34). Safford pillanatai következtek, zsinórban öt pontot szerzett az erőcsatár, a félidőt is ez zárta, 39-36-os zalaegerszegi vezetés tudatában mehettek pihenőre a játékosok.

Dramicsanin két triplával köszönt be a játékrész elején, egy kicsit sikerült meglépnie a vendégeknek, 39-43, Jimenez azonnal időt kért. Húsz másodperc alatt egalizált a ZTE, majd Lekli zsákolásával már a vezetést is átvették (45-43). Szoros volt a találkozó, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett 1-2 ponttal. Tovább folytatódott Velkey jó sorozata, fiatal kora ellenére már kilenc egységet termelt a nagykőrösi játékszervező (54-52). Horti kosarával végződött a harmadik negyed, 56-54. Markovics szerezte az első kosarat az utolsó etapban, Boston két büntetővel válaszolt (58-56). Gáspár és Boston triplát szórtak, látni lehetett, hogy a hazaiak jobban akarják ezt a győzelmet (66-62).

Extázisban játszott az egerszegiek amerikai irányítója, Boston már kilenc pontot termelt a negyedben négy perc játék után (70-64). Gyors játék jellemezte a meccs ezen szakaszát, lerohanásokból éltek a felek. Sundov távolijával egy pontra jött vissza a Jászberény, Dramicsanyin kettesével már vezettek is (72-73). Felszívták magukat a vendégek, Dukics hármasával hat ponttal megléptek (72-78). Boston remek betörése után Leklit kipontozták, érdemben itt el is dőlt a találkozó, 87-78-ra nyert a Jászberény.

Fotó: jaszberenyonline.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus