A Kaposvár a Sopront is fölényesen verte

A Kaposvár a Körmend után a Sopront is megverte, s a holnapi Körmend-Sopron meccs eredményétől függetlenül már megnyerte a férfi Krasznai-kupát.

Kaposvári KK - Soproni Sördögök 84-66 (17-19, 21-14, 21-18, 21-15)

Ld:  Raivio 21/9, Jancsikin 15/9, Gibson 13/9, ill. Boriszov 21/6, Townes 14, Ruják 10/3.

Kényszerűségből kifejezetten magas szerkezettel kezdett a Sopron, amelynek régi-új középjátékosa, Darian Townes szerzett másfél perc után vezetést a hazaiaknak, miután Tóth passzából zsákolt. Raivio triplával felelt. Nagy volt az iram, de sok a hiba mindkét oldalon, a negyed közepén 5-4-re vezetett a Kaposvár. Grebenár villant, majd Boriszov rendezetlen védelem ellen dobott duplát, Trepák triplájával pedig átvette a vezetést a Sördögök. Az újabb fordulatot Jancsikin triplája jelentette, a negyed hajrájában az ő kosaraival tartották a lépést kaposváriak a Boriszov vezette Sopronnal.

A második szakasz Kovács Soma kosarával kezdődött, amellyel egalizált a Kaposvár. A palánkok alatt a két Márton, hazai részről Molnár, kaposvári oldalról pedig Horváth vívott kemény párharcot. Jancsikin újabb hármasával már a kiírás szerint elől álló vendégek vezettek. A 14. perc elején Fodor tört kosárra, ütközött a levegőben, szerencsétlenül ért talajt, le kellett támogatni A Sopronnál érződött, hogy a nagyon igyekvő Townesnak össze kell még szokni új társaival. A negyed közepén Kovács újabb ügyes kosarával megugrott a Kaposvár, sőt Gibson büntetőivel 8-ra nőtt a hátrány. A hosszabb hazai kosércsendet Dénes törte meg triplával, majd egy lerohanás végén újra eredményes volt. Zónára átállva labdaszerzés után Boriszov ziccerével 1-re jött föl a Sopron. A félidő hajrájában szerencsére Fodor visszatérhetett, kiderült, nincs nagy baj. 2 másodperccel a félidő vége előtt a Kaposvár "eladott" egy alapvonali bedobós figurát, Hendlein Roland kosarával szünetben után 5 ponttal vezettek a vendégek.

Takács ügyes ziccerével indult a második félidő, majd elkezdtek sűrűn potyogni a triplák. Hazai részről Boriszov és Ruják, a somogyiaktól Raivio és Gibson talált be messziről. Townest sikerült jól megjátszani a hazaiknak, akik Ruják ügyes betörés utáni kosarával 1 pontra zárkóztak föl. A negyed Gibson parádéval s 8 pontos kaposvári vezetéssel zárult.

Lendületben maradt a Kaposvár, amely 6-0-lal kezdte a záró szakaszt, 52-51 után összességében egy 13-0-t "repesztve". Ügyesen, hasznosan játszott két fiataljuk, Benke és Kovács. Hamar 20 pont fölé nőtt a somogyiak előnye, a hazaiak kedvüket vesztették, s a negyed közepén könnyen ziccerezhettek a vendégek. A hajrában a soproni fiatalok játszottak, s végül 20 pont alattira kozmetikázták a vereséget.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus