A Kaposvár állította meg az Alba nagy menetelését

Nyolc győzelem után kapott ki a bajnok a három légióssal felálló Kaposvártól - az utolsó negyedben szétesett a címvédő.

Magyar férfi A csoport, alapszakasz, 14. forduló
Kaposvári KK (6-8) - Alba Fehérvár (9-5) 78-64 (21-20, 16-16, 13-15, 28-13)

Kaposvári KK: Dunn 14/6, Baki 3/3, Ivosev 29/3, Hendlein 6, Spica 14.
Csere: Tóth 9/6, Blaskovits 2, Hock 1.

Alba Fehérvár: Hill 12, Mohammed 5/3, Harris 12/3, Lóránt 15/3, Keller Á. 6.
Csere: Kovács 6, Horton 3, Keller I. -, Filipovity 5/3.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken megtaláljátok!

A vendégeknél Luka Markovics mellett Trevis Simpson sem lépett pályára, a hazaiak pedig Mo Evans távozását követően ismét magas szerkezetben kezdtek.

A címvédő nem nagyon tudta felpörgetni a tempót, három és fél perc telt el, mire megszülettek az első fehérvári pontok - itt aztán beindultak Lóránték, és a 9-0-s somogyi rajt után egy 14-4-gyel átvették a vezetést. A Spica-Ivosev kettős vezetésével erre azért reagált a jobban lepattanózó Kaposvár, és az első negyed végén 21-20 állt az eredményjelzőn, majd a második játékrészben is inkább a hazaiak diktálták a ritmust. Ennek ellenére maximum három ponttal vezettek, a megszokottnál lassabb és pontatlanabb Alba így is tartotta a lépést, egyre nagyobb nyomást helyezett fáradó ellenfelére, és egy periódusra ismét átvette az irányítást. A nagyszünet előtt aztán ismét lassítani tudott a KKK, így végül egy pontot megőrzött előnyéből - a hazaiaknál Ivosev 16, Spica 11 pontnál járt, a vendégeknél pedig Lóránt és Hill érte el a tíz egységet. Érdemes kiemelni a kinti dobásokat: húsz perc után a Kaposvár 1/8, a Fehérvár 3/15 találattal állt távolról.

A fordulás után folytatódott a birkózás, egyre forróbb lett a levegő, de továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok - a pontok még mindig nem érkeztek futószalagon, de mindkét együttes kapart minden labdáért. Az egyébként is rövid somogyiakat érzékenyen érintette, hogy Dunn a harmadik negyedben a lábához kapott, és le kellett ülnie, de Tóth Péter gyors hat pontjával így is ők tudtak meglépni. Itt aztán lendületbe is jött a Kaposvár, Tóth újabb hármasát követően átlépte a különbség a tízet, robbant a csarnok - a Fehérvár teljesen megállt, hat perc alatt összesen négy pontot szerzett a bajnok. Ez a párperces nagyon komoly hullámvölgy pedig végül a meccsbe került az Alba számára: olyan lendületbe jött a KKK, hogy sorra jöttek a triplák, Ivosev megközelítette a harminc pontot, a 16 egységnyi különbségről pedig nem volt visszaút. A hetek óta gödörben lévő, három légióssal küzdő Kaposvár így hatalmas meglepetésre legyőzte a veretes sikerszériával érkező Albát - Lóránték mindössze 64 pontig jutottak és a negyedik negyedre teljesen szétestek.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus