A Kaposvár elkapta a listavezető Paksot!

Kitartott a remek kezdés a Hendlein, Chism benti páros vezette Kaposvárnál, így a somogyiak meg tudták verni a bajnoki listavezető Paksot hazai környezetben, amivel óriási lépést tettek a felsőházbeli szereplés felé!
 

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, alapszakasz, 14. forduló

Kaposvári KK - Atomerőmű SE 99 - 92 (28-13, 28-31, 22-23, 21-25)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok

V.: Benczur T., Makovsky Sz., Jakab L., (Parádi)

Kaposvár: Hinnant 14/3, Fodor M. 9, Puljko 15/6, Hendlein 20, Chism 34/12.

Csere: Kiss K. 2, Horváth M. 2, Benke 3/3.

Paks: Kovács Ák. 9/6, McGruder 27/6, Körtélyesi 3/3, Eilingsfeld 9/3, Jones 13.

Csere: Tóth Á. 13/3, Vaughn 13/9, Szabó Zs. 2, Medve 3/3.

A kisebb hullávölgyből a hét közben Zalaegerszegen aratott győzelemmel kilábalni látszó Kaposvár az európai szereplését befejező, listavezető Paksot fogadta.

A hazaiak rendkívül koncentráltan kezdték a találkozót, a sérüléséből  a ZTE ellen visszatérő Puljko és Hendlein vezérletével az első szűk négy percben egy 11-2-es futást produkáltak, Dzunics mesternek időt kellett kérnie. A Kaposvár szépen járatta a labdát, a kissé enerváltnak tűnő Paks nem tudott tiszta dobóhelyzetet kialakítani. Az időkérés után azonban folytatódott a vendégek pontatlan és kissé erőtlen támadójátéka, eladott labdák és kapott blokkok jellemezték a listavezetőt. Vaughn egy saroktriplával próbálta felrázni övéit, ám Chism erre szintén kintről válaszolt. A negyed hajrájában kiegyenlítettebb lett a játék és elsősorban büntetőkből zárkózott az ASE, ám a már itt 12 pontig jutó Chism dudaszóra gyűrűbe vágódó hármasával 28-13-as somogyi vezetéssel ért véget a játékrész.

A második negyed egy gyönörű Jones-alley ooppal kezdődött, de Benke Szilárd egy sarokhármassal azonnal válaszolt. Ezt követően összeszedte magát a vendég gárda, többet passzoltak, sikerült összekuszálniuk a kaposvári védekezést, ennek eredményeképpen több üres kinti dobást is elengedhettek, 33-25-ig zárkóztak. Ezzel egyidőben a gyűrű alatti védekezésük is sokkal agresszívabbá vált, a betörő hazai játékosknak nem engedélyeztek könnyű kosarat. Aktívan játszott a sérülésből visszatérő Szabó Zsolt és Tóth is rendkívül harcosan küzdött minden labdáért, de Fodor és Chism is bedobálta a büntetőket, így nem tudott közelebb férkőzni a Paks. McGruder betöréseiből több pontot is szerzett a vendégcsapat, az utolsó másodpercekben az ő dobását pöcizte vissza Eilingsfield, ám még maradt 3,4 mp az órán, ami Chism számára elég volt egy újabb dudaszóra gyűrűbevágódó hármashoz, az amerikai center 19-ig jutott a nagyszünetig, amire 56-44-es kaposvári vezetéssel mehettek a csapatok.

A harmadik negyed az addig is gyengén játszó Hinnant két rossz döntésével és McGruder pontjaival kezdődött, hat pontra feljött az ASE. A Hendlein-Szabó és a Vaughn-Fodor párharcok határozták meg a találkozót ebben az időszakban, márpedig ezeket a párharcokat rendre az nyerte, aki jobban koncentrált. Chism bravúros védekezéseinek köszönhetően a negyed derekán újra ellépett a KKK 67-53-ra, a túloldalon McGruder és Tóth révénpróbált kapaszkodni az atomvárosi csapat, de az extázisban játszó Chism lezárta a betöréseket, a leindításokból pedig Hinnant és Hendlein is eredményes tudott lenni, így a különbség jelentősen nem változott, az utolsó negyednek 78-67-es zselici vezetéssel vághattak neki a felek.

A záró etapot 7-0-ával kezdte a Paks, jelezve, hogy nem kíván vereséggel távozni Kaposvárról, a harcos Jones négy, addig semlegesített Vaughn három ponttal vette ki a részét ebből a futásból. Ennek Chism negyedik triplája vetett véget, majd Puljko kettes után már Dzunics mesternek kellett időt kérnie. Ez hatásosnak bizonyult, ugyanis a negyed közepére minden eddiginél közelebb, ért az ASE, 85-82-re jöttek fel a vendégek. A nehéz helyzetből ezúttal is Chism húzta ki a Kaposvárt, ezúttal nem klasszikus triplával, hanem egy 2+1-es játékkal. Jött a válasz a másik vezértől, McGruder azonnal bepörkölt egy triplát. Az utolsó percben 94-88-nál megremegett Chism keze, elrontotta mindkét büntetőjét, majd a leindításból tisztán zsákolhatott Jones, a különbség 43 mp-cel a vége előtt négypontosra csökkent. A paksiak a hibázó Chismet faultolták, aki megtette azt a szívességet, hogy hibázzon egyet, de Jones elrontotta az utolsó dobást, így a Kaposvár végül 99-92-es győzelmet aratott a szezonban második vereségét elszenvedő Atomerőmű ellen.

Fotó: delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus