A Kaposvár is legyőzte a címvédő Szolnokot!

Óriási bravúrt végrehajtva parádés játékkal győzte le a Szolnoki Olajt a Kaposvári KK, a címvédő sorozatban második vereségét szenvedte el.

Magyar férfi bajnokság, NBI/A csoport, felsőházi középszakasz, 6. forduló

Kaposvári KK - Szolnoki Olaj KK 99-88 (27-27, 26-17, 20-22, 26-22)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok

Kaposvár: Frazier 12/6, Fodor 20/9, Raivio 20/6, Hendlein 22/3, Spica 16
cserék: Jancsikin 2, Benke 2, Horváth M. 5

Szolnok: Wittmann 3/3, Jones 12, Vojvoda 12/6, Keller 8/3, Báder 16
cserék: Milosevics 16/6, Rakics -, Somogyi 5, Lee 16/12

Kipontozódott: Fodor ill. Keller, Milosevics

Teljes statisztikát itt találtok!

Határozott védekezéssel nyitott a Kaposvár, a Szolnok első támadásait rendre megfogták a hazaiak, így 6-2-es hazai vezetést hozott az első két perc. A folytatásban aztán megtalálták a ritmust Vojvodáék és 9-8-nál a vezetést is átvették, de Fodor Márton két nagy triplával újra a somogyiakat juttatta előnyhöz. 23-17-ig tartotta is ezt a Kaposvár, Báder és Milosevics kosaraira Raivio válaszolt hármassal, ám az utolsó percek már az Olajról szóltak – igaz, Frazier öt másodperccel a negyed vége előtt még behintett egy triplát, így 27-27-tel zárult az első tíz perc.

A második negyedet Frazier és Vojvoda triplaváltása indította, majd Milosevics és Hendlein is betaláltak kintről – a pontok továbbra sem apadtak el, mindkét fél remek dobóteljesítményt nyújtott. A negyed közepén három ponttal meglógott az Olaj, de egy 6-0-s etappal újra a somogyiaknál volt az előny. A Szolnok kissé talán lassabban játszott a megszokottnál, kimaradt egy-két könnyebbnek tűnő dobás is részükről, de az igazi fordulat három perccel a nagyszünet előtt állt be: Jones megkapta harmadik személyijét, majd miközben ezt nehezményezte, ráfújták a negyediket is. Ez meghozta az addig folyamatosan duplázott Spica önbizalmát és büntetőkből betermelt hét pontot innentől, egy másodperccel a vége előtt pedig Benke is odaállhatott még a vonalra: 53-44-es kaposvári előnynek tapsolhatott a publikum a félidőben.

A fordulás után sebességet váltott védekezésben a Szolnok, elöl pedig magasembereik fölényére építve azonnal lefaragták a hátrányukat három pontra. Milosevics továbbra is tarthatatlannak bizonyult, a fizikális védekezéssel pedig nem tudott mit kezdeni a Kaposvár az első percekben. A negyed közepén aztán kezdtek észhez térni a hazaiak, kijöttek a figurák, Fodor ziccere után pedig időt kért Alekszics 62-55-nél. Ez sem sokat segített a Szolnokon, a hazaiak előnye tíz pont fölé hízott a hajrára és bár Jones kézbe vette a dolgokat az utolsó két percben, így is 73-66-os somogyi előnyről indulhatott az utolsó negyed.

A negyedik játékrész elején ismét határozottan kezdett a Szolnok annak ellenére is, hogy Kellet hét másodperc alatt megkapta negyedik személyi hibáját. Azonban hiába volt labdája a címvédőnek mínusz négynél, két őrült perc alatt elszaladt a Kaposvár: előbb Spica, majd Raivio, végül Hendlein is faulttal együtt talált be, a hazai előny 13 pontosra nőtt. A tíz körüli különbség állandósult, bár zárkózott az Olaj, bő egy perccel a vége előtt Raivio triplája után még mindig kilenccel állt jobban a Kaposvár. Hiába erőlködött a címvédő, Spica üres zsákolását követően Milosevics is kipontozódott – innentől nem volt kérdés, egészen elképesztő bravúrt végrehajtva legyőzte a bajnokot a Kaposvár!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus