A Kaposvár ismét lenyomta a Sopront!

Matija Poscicot túlragyogta Marko Spica és a somogyi alakulat, pár héten belül másodszor is legyűrte a tavalyi bronzérmest a KKK.

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, felsőházi középszakasz, 5. forduló

Kaposvári KK - Soproni Sördögök 106-90,  (28-21, 25-25, 28-23, 25-23)
Kaposvári Városi Sportcsarnok, v.: Cziffra Cs., Gorka Sz., Rácz Zs. (Farkas J.)

Kaposvár: Frazier 19/6, Fodor 11/6, Raivio 14/3, Hendlein 22, Spica 28
cserék: Jancsikin 3/3, Grebenár -, Benke 5/3, Horváth M. 2

Sopron: Thomas 7/3, Edwards 8/3, Boriszov 11, Tóth G. 21/9, Poscic 27
cserék: Trepák 5/3, Ruják A. 13

Kipontozódott: Poscic

Teljes statisztikát itt találtok!

Jó ritmusban kezdődött a találkozó, Frazier triplája után Hendlein és Poscic váltott kosarat – majd a két magasember ugyanezt megismételte. A Sopron nagyon szigorúan őrizte Marko Spicát, minimum ketten álltak mellé, amikor pozícióban kapta meg a labdát, de a center jól osztogatott, három és fél perc után 13-6-nál kért időt Sabáli Balázs. A vendégek elsősorban Poscicra játszottak, a center sorra kapta üresen a labdákat a zárások után és el is jutott tíz pontig a negyed végére. A túloldalon viszont a Hendlein-Spica tandem remekelt és bár a Sördögök két pontra zárkózott, egy hazai futással az utolsó percre elérte a különbség a tízet – Tóth Gergely saroktriplája azonban behullott a dudaszó pillanatában, így 28-21-gyel ért véget az első negyed.

A második játékrész a két center bámulatos párharcával telt, Spica és Poscic is sorra kapták a labdákat és szerezték a szebbnél szebb kosarakat – a negyed közepén több percig csak ők tudtak betalálni. A különbség az volt, hogy Spica mellé más is fel-fel tudott lépni, míg Poscic többnyire egyedül küzdött, így a Kaposvár tartotta az előnyét, sőt, két perccel a félidő előtt Frazier tempójával ismét kétszámjegyűvé vált a különbség. Az utolsó perc azonban ismét a Sördögöknek sikerült jobban, végül 53-46-tal mehettek a felek nagyszünetre – Poscic 17, Spica 18 ponttal állt ekkor úgy, hogy csak Poscic rontott (egy) dobást közülük…

A fordulás után ott folytatódott minden, ahol abbamaradt, Poscic és Spica egymásról dobott egy-egy kosarat faulttal együtt – más kérdés, hogy a vendégek centerének ez már a negyedik személyi hibája volt, így le kellett ülnie. A negyed közepén beindult a triplaeső is, Fodor Márton kétszer is betalált, soproni részről Tóth Gergely, Trepák Zoltán, majd Mario Edwards is elsüllyesztett egy-egy hármast, a különbség három-hat pont között mozgott. Egy feszültebb lett a meccs, sokat hibáztak a felek, de az óriási iram és a rengeteg dobás nem változott. A hajrá most viszont a somogyiaknak kedvezett, két Spica-kosár után Frazier beemelt egy triplát, Boriszov pedig kihagyta a büntetőit, így 81-69-ről indult az utolsó tíz perc.

A negyedik negyed elején visszatért Poscic és azonnal egy 2+1-es játékkal jelentkezett, de a Sopron nem igazán tudta csökkenteni hátrányát – Raivio kosaraival tartotta a különbséget a KKK. Poscic hiába tett meg mindent, védekezésben nem voltak a helyzet magaslatán a vendégek, így nyolc-tíz pont körül mozgott a hazai fór. Frazier és Raivio kosaraival ez még tovább hízott és szűk négy perccel a vége előtt bajba került a Sopron: Poscic beütötte ötödik faultját, Frazier 2+1-es játékával pedig 16 egységgel járt előrébb a KKK. Innentől már nem maradtak kérdések, lemenedzselte a meccset a somogyi gárda, végül bőven átlépték a száz pontot is és életben tartották reményeiket a negyedik hely megszerzésére.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus