A Kaposvár legyűrte a Sopront is

A Kaposvár Tomiszlav Ivosev extrájával behúzta otthon a kötelezőt a Sopron ellen, így zárkózik tovább a középmezőny felé

Kaposvári KK - Sopron KC 85 - 79 (24-21, 17-20, 21-19, 23-19)

Kaposvár: Dunn 7/3, Gibbs 14/6, Ivosev 26/6, Hendlein 16, Spica 15.
Csere: Tóth P. 7/3, Papp -. Vezetőedző: Fekete Ádám.

Sopron: Parker 19/9, El-Amin 13/3, Takács 5/3, Henderson 10, Watkins 20.
Csere: Dénes 9/9, Duvnjak 3, Mészáros -, Kántor -. Vezetőedző: Sabáli Balázs.

A mérkőzés teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

Egyperces gyászszünettel indult a találkozó Tomiszlav Ivosev családi tragédiája miatt, majd az első percek kicsit még az ismerkedéssek teltek a csapatok között - az első negyed közepén tudott meglépni öt ponttal a KKK a Hendlein-Spica páros vezetésével.

Ekkor kapta el a fonalat a vendégeknél Parker, aki innentől egymaga vette hátára csapatát és sorozatban dobott tizenkét pontot, ő tartotta meccsben a Sopront.

Az ő vezetésével aztán át is vette a vezetést a második negyedben, a kinti dobásokat tekinte óríási volt a különbség a csapatok között - a hazaiak nem is vállalkoztak kintről, a festékben próbáltak fölénybe kerülni. Ez kiharcolt faultokban jelentkezett leginkább, de az irányítást egyik fél sem tudta igazán átvenni, hol egyik, hol másik csapat járg előrébb egy-két ponttal - nem a védekezésrőlt szólt a meccs, de a Kaposvár és a Sopeon is jól játszotta a saját játékát támadásban.

A nagyszünetben így 41-41 állt az eredményjelzőn, a vendégek hat bedobott triplánál jártak, míg a hazaiak még nem találtak be kintről, ellenben 31 pontot szórt az Ivosev-Hendlein-Spica trió.

A fordulás után aztán nagyon bekezdett a Sopron, rögtön egy 7-0-lal nyitottak Dénesék és egyértelmű fölénybe kerültek, Fekete Ádámnak időt kellett kérnie. A harmadik negyedben innentől gyakorlatilag végig a vendégek vezettek, a hazaiak Ivosev révén próbáltak kapaszkodni, de nagyon higgadtan kosárlabdáztak El-Aminék, kiválóan lepattanóztak és fontos pillanatban egy-két extra dobást is a helyére tudtak küldeni. A játékrész végén aztán feljebb tudott kapcsolni a kinti dobásait megtaláló Kaposvár és kétpontos előnnyel fordulhatott a záró etapra, de Watkins vezetésével túlélte ezt a hullámvölgyet a Sopron és stabilizálni tudta magát.

Az utolsó öt percnek egálról feszültek neki a csapatok és elég parázs hangulat uralkodott a csarnokban, mindkét gárda nagyon akarta a győzelmet - megvoltak a szópárbajok és a játékvezetők sem voltak könnyű helyzetben - ez aztán döntőnek bizonyult, ugyan hat pontra visszakapaszkodott még az SKC, de fordítani már nem volt ereje.

A Kaposvár így a 26 pontos, 10 lepattanós Ivosev vezetésével fontos hazai győzelmet aratott, míg a Sopronnál hiába hozott 20 pontot és 13 lepattanót Watkins, nem tudott közelebb zárkózni a középmezőnyöz Sabáli Balázs alakulata.

Fotó, slide: delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus