A Kaposvár lelépte a Kecskemétet!

Majdnem száz pontig jutottak a somogyiak, nagyon fizikáis mérkőzést nyertek az Ivkovics-legénységgel szemben

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, felsőházi középszakasz, 3. forduló

Kaposvári KK - KTE-Duna Aszfalt 96-81 (20-21, 26-16, 26-17, 24-27)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, v.: Cziffra Cs., Kapitány G., Praksch P. (Páli dr.)

Kaposvár: Frazier 21/9, Fodor 10/3, Raivio 27,  Hendlein 16, Spica 12
cserék: Jancsikin -, Benke 4, Horváth M. 4, Grebenár 2, Kovács S. - vezetőedző: Fekete Ádám

Kecskemét: Kinney 4, Kovács P. 4, Djeraszimovics 16/3, Ivosev 11/3, Barovics 14
cserék: Pongó Ma. 16/6, Hegedűs 5/3, Karahodzsics 3, Pongó Má. 8/6 vezetőedző: Sztojan Ivkovics

Kipontozódott: Jancsikin, Hendlein, Horváth M. ill. Ivosev, Kovács P. 

Teljes statisztikát itt találtok!

 

A két csapat legutóbbi egymás elleni mérkőzéséhez képest jóval szervezettebben kezdte a találkozót a Kaposvár, sok kijátszott figurával operáltak támadóoldalon. Ennek köszönhetően fej-fej mellett haladtak a felek szinte a teljes első negyedben, kosárra kosárral felelt mindkét oldal, kemény védekezéseket, taktikai harcot és magas színvonalat láthattunk. Három perccel a vége előtt aztán villant Raivio, 2+1-es játéka után némi levegőhöz jutott a somogyi gárda és meglépett 19-13-ra, de ezek után kétszer is le tudott indítani a KTE és felzárkózott – sőt, az utolsó percben fordított is, így 21-20-ra a vendégek hozták az első tíz percet.

A második negyedben is folytatódott a kemény, fizikális játék, könnyű kosarat egyik fél sem engedett a másiknak, minden centiméterért három záráson át vezetett az út – tehát a Kecskemét akarat érvényesült és három perc alatt el is léptek hat ponttal. Djeraszimovicsék parádésan védekeztek, Raivio és Frazier folyamatosan falakba ütközött és csak extra dobásokkal tudott operálni a KKK – ezzel szemben a vendégek egyre többször jutottak el a gyűrűig. Mielőtt azonban nagyon meglépett volna az Ivkovics-legénység, összekapta magát a KKK és egy 9-0-s etappal fordított – sőt, bár Hendlein beütötte harmadik személyijét, Raivio hátára vette a hazaiakat és folyamatosan nőtt a somogyi előny. Az utolsó percben elérte a különbség a tíz pontot, a gyűrű alatt nem tudta befejezni támadásait a Kecskemét, de Djeraszimovics triplája beesett dudaszóra, így 46-37-re a KKK vezetett a nagyszünetben.

A második félidő alaphangját azonnal megadta Frazier, aki egymás után két triplát is elsüllyesztett és bár erre két támadópattanóval válaszolt a Kecskemét, a visszatérő Hendlein, majd Spica kosarai után 58-41 állt az eredményjelzőn. A mérkőzés hőfoka még feljebb kúszott, amikor Jancsikin a játékrész közepén kipontozódott, de a KTE nem tudott élni a lehetőségeivel, büntetőket és több közeli dobást is elrontottak Kinney-ék, Djeraszimovics mellett Pongó Martin volt az, aki tartást tudott adni a vendégeknek. Ezzel együtt a különbség a húszat ostromolta, elsősorban az óriási kosarakat elsüllyesztő Nik Raiviónak köszönhetően – sőt, az utolsó percben Fodor triplájával 71-51-nél meg is történt az „esemény”. Erre Barovics még válaszolt, de így is tekintélyes hazai fórról indult a záró etap.

Nagyon határozottan kezdet az utolsó etapot a Kecskemét, a hazai magasok faultgondjaira építve folyamatosan lőtték be a gyűrű alá a labdákat, Hendlein Roland pedig hét perccel a vége előtt ki is pontozódott. A vendégek azonban nem igazán tudtak élni a lehetőséggel, a liga legjobbjának számító védekezés nem működött a megszokott módon, a Frazier-Raivio páros megtalálta rajta a réseket. Bő három perccel a vége előtt aztán fordult a meccs, a Kecskemét két saroktriplát is elsüllyesztett, majd Barovics is eredményes volt, hosszú idő után először tízen belülre zárkóztak a vendégek.  A hajrában többen is kifaultolta magát még Ivosev, Horváth Márton és Kovács Péter is, de a hazaiak előnye nem csökkent tovább, végül 15-tel, 96-81-re nyerte meg a mérkőzést a Kaposvár. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus