A Kaposvár visszavágott a Jászberénynek

A somogyiak látványosan játszva arattak könnyed győzelmet a Dramicsanyint is elveszítő jászságiak ellen

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 20. forduló

Kaposvári KK – Jászberényi KSE 96-87 (31-25, 23-19, 28-25, 14-18)
Kaposvári Városi Sportcsarnok, v.: Vígh P. dr., Török R., Boros T. (Major)

Kaposvár: Frazier 23/9, Raivio 18/6, Jancsikin 11/6, Hendlein 16, Spica 18
cserék: Horváth M. -, Papp P. -, Grebenár 4, Benke 4, Kovács S. 2

Jászberény: Ware 27/6, Kerpel-Fronius 20/3, Horváth Á. 15/9, Cseh, Dramicsanyin 14/3
cserék: Nárai 6, Szögi -, Fekete V. -

Kipontozódott: Cseh

Teljes statisztikát itt találtok!

Fodor Márton nem tudta vállalni a játékot, talán ezért, talán másért, de zavarodottan kezdett a Kaposvár – Horváth Ákos két üres triplájával indult a találkozó. A Jászberény szépen járatta a labdát és meg is találta az üres dobóhelyzeteket, de a hármasok most nem ültek úgy, mint az őszi mérkőzésen, Raivio és Spica pontjaival pedig elindult a KKK is. Nem sokat védekeztek a csapatok, folyamatos volt a rohanás és jöttek a pontok, könnyű ketteseket dobhatott Hendlein és Dramicsanyin is. A negyed közepén aztán Raivio 2+1-es játékával átvette vezetést a Kaposvár, megkeményítették a védekezésüket és 31-23-ra megléptek – bár Frazier elkönnyelműsködte a negyed végét, így is a hazaiak nyerték a játékrészt.

A második negyedben ha lehet, még jobban rákapcsoltak a felek: Horváth Ákos triplájára Frazier, Raivio és Jancsikin is kintről válaszolt, ezzel tíz pont fölé nőtt a hazai előny. A pontok továbbra is óriási iramban potyogtak, mindkét fél nagyon rohant. Ugyan Ware és Dramicsanyin révén közelebb zárkóztak a vendégek, az iszonyatos tempónak egyre több hiba lett az eredménye, a leindításokból pedig ismét a somogyiak lógtak meg. Bőven 50% felett dobott mindkét fél, sőt, a Kaposvár jócskán túllépte a 60-at is – 54-44 állt az eredményjelzőn a nagyszünetben. Raivio egészen parádés félidőt tudott le, 16 pontja (6/7 mezőnyből) mellé 6 lepattanót, négy-négy gólpasszt, szerzett labdát és kiharcolt faultot is fel tudott mutatni.

A fordulás után bekeményített a Jászberény, Kerpel-Fronius vezérletével elkezdték lefaragni a hátrányt – egészen három egységig közelítettek négy perc alatt. Nem tört meg azonban a KKK, egy-egy nagy játékkal mindig válaszolni tudtak, majd a negyed derekán Spica villanásaival ismét megléptek – 70-59-nél kért időt Bencze Tamás. Három perccel a negyed vége előtt Dramicsanyin kapott oda a bokájához és le kellett támogatni egy fault után, újabb komoly léket kapott a vendégcsapat. Ebben a periódusban egészen zseniálisan szolgálta ki egymást a Hendlein-Spica páros, az ő vezérletükkel szebbnél szebb játékokkal növelte előnyét a KKK – végül 82-69-ről indult a záró etap.

A negyedik negyed elején már nem potyogtak úgy a pontok, mint addig, mindkét félnél csökkent a koncentráció. Benke Szilárd megmozdulásait követően elérte a különbség a húszat, az addig remeklő Raivio a padon ült a harmadik negyed közepétől kezdve. Innentől már inkább edzőmeccsre hasonlított a találkozó – legalábbis a hazaiak így érezték, amíg Kerpel-Fronius kosaraival 90-78-ig fel nem zárkózott a JKSE. Itt időt kért Fekete Ádám, visszajött Spica és Frazier, végül ők ketten idénybeli legjobbjukat hozva stabilizálták a hazaiakat és behúzták a mérkőzést. 

fotó, slide: delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus