A Kecskemét a félidőre eldöntötte a MAFC elleni csatát

A fővárosiak nem csak az otthon simán elvesztett meccs, hanem két eddig egészséges légiósuk sérülése miatt is bosszankodhatnak

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, alapszakasz, 19. forduló

MAFC (3-14) - KTE-Duna Aszfalt (13-3) 61 - 86 (23-27, 4-28, 27-12, 7-19)
Budapest, Gabányi László Sportcsarnok, V.: Cziffra Cs., Hegedűs T., Surányi G. (Hartyáni)

MAFC: Misek 17/3, Fodor K. 6/6, Lakosa Zs. 14/3, Hunter 3/3, Tuciarakisz 9/3.
Csere: Timkó -, Mócsán 5/3, Lakits 7/3. Vezetőedző: Stefan Timbus.

Kecskemét: Kinney 13/6, Pongó Mart. 11/3, Kovács P. 3/3, Ivosev 13/3, Barovics 17.
Csere: Rakics 15/9, Pongó Má. 6, Karahodzics 2, Hegedűs 6/6, Keller I. -. Vezetőedző: Sztojan Ivkovics.

Kipontozódott: Timkó (34. perc)

Nagyon nagy elánnal vetette bele magát a küzdelembe a táblázat utolsó előtti helyén álló fővárosi együttes, Misek Levente a két büntetője mellett egy lélektanilag nagyon fontos hármast is bevert, sokkal nagyobb önbizalommal és élesebben kezdett a MAFC, mint az utóbbi fellépésein bármikor is. Az ötödik percben Tuciarakisz volt, aki először rontott dobást a hazaiaknál, addigra már 16-11-re ment a vendéglátó. A szokásához híven rengeteget rotáló Sztojan Ivkovics legénysége Karahodzics kettesével vette át a vezetést először (19-20), miután a budapestiek támadásban több ki nem kényszerített hibát vétettek. A játékrész zárása is a tempót addigra rendesen lejjebb szorító kecskemétieknek sikerült jobban, mivel védekezésben szét tudták tördelni Hunterék játékát annyira, hogy lendületből ne szerezhessen könnyű találatokat az újonc (23-27).

A második etapot egy 0-14-es futással kezdte a KTE, Rakics és Kinney is foghatatlan volt a MAFC számára ebben az öt percben, támadásban pedig képtelen volt átlendülni a holtponton a házigazda. Mócsán Bálintot faultolták tripladobás közben a negyed derekán, ezzel törte meg hosszú kosárcsendjét a Brownt továbbra is nélkülöző vendéglátó, ám egyszerűen minden összejött az extázisban dobó Kecskemétnek, Pongó Martin, majd Kinney távoli dudaszós triplája után már 22-vel ment a KTE és eldőlni látszott a csata, pláne, hogy az amerikai hátvéd még egy 2+1-es akciót is összehozott, majd még egy duplát szerzett gyors egymásutánban. A Timbus-tanítványok még egy hosszabb kosár nélküli periódust futottak, a félidőt pedig Barovics jó büntetője zárta le, 28-as előnyt hozott össze a Djeraszimovics nélkül is teljes gázzal robogó harmadik helyezett a teljesen leblokkoló Lakitsékkal szemben.

A fordulás után már végig légiósok nélkül kényszerült felállni a MAFC, mivel elsőre súlyosnak bizonyult a bicepszét minden bizonnyal elszakító Tuciarakisz és a derekát fájlaló Hunter is a padról nézte végig, ahogy négy perc alatt előbb feljön 20-ra, majd a 30. perc végére 13-ra a profik között eddigi legjobb teljesítményét nyújtó Misek irányította vendéglátó, mely 15-tel nyerte meg ezt a szakaszt.

A záró játékrész derekán már a kipontozódó Timkót is elvesztette a MAFC, így csere nélkül hozta le a végjátékot a hazai csapat, mely fizikálisan is elfáradt ahhoz, hogy tudja tartani a 15 pont körüli hátrányt, az odabent jóval masszívabb, de a kinti dobásokat már nem az első délidőben látott hatékonysággal dobó kecskemétiek pedig végül nagyarányú diadalt arattak.

Fotó: ktekosar.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus