A Kecskemét a Körmend nyolcadik áldozata!

Sorozatban hét győzelmet aratott a Körmend, ennek köszönhetően már hármas holtversenyben álltak a mérkőzés előtt a tabella 4-6. helyén. A felsőházért folyó küzdelemben azonban még messze nem dőlhettek hátra, ráadásul Török Rolland sérülése miatt egy fontos játékos kiesett a rotációból. A második helyen álló Kecskemét előző héten egy lélekromboló vereséget szenvedett el az Atomerőműtől és elvesztette hazai veretlenségét - azonban a harmadik Alba sem tudott győzni, így egy esetleges idegenbeli sikerrel a KTE megerősítette volna tabellán elfoglalt helyezését. 

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 18. forduló:

EGIS Körmend - KTE-Duna Aszfalt 66-57
(17-18, 18-17, 14-10, 17-12)

Körmend, Szentély Aréna, 1700 néző. Vezette: Györffy P. A., Benczur T., Boros T. (Balogh)

Körmend: Wisseh 15/6, El-Amin 25/9, Ferencz 4/3, Sömenek -, Rakocsevics 15.
Csere: Kusnyer 2, Farkas 4, Sonyák -, Kutasi -, Grebenár 1.

Kecskemét: Pongó Ma. -, Pongó Má. 2, Djeraszimovics 4, Jovanovics 17/3, Karahodzsics 13.
Csere: Wittmann 12/9, Mészáros 7/3, Bencze -, Stefanovics -, Hegedűs 1, Kuntics 1.

Az eredmény alakulása. 4. p.: 6-8. 7. p.: 16-11. 12. p.: 19-22. 14. p.: 28-22. 22. p.: 35-39. 26. p.: 40-40. 32. p.: 55-47. 38. p.: 63-55.

Kipontozódott: Grebenár 37. p. , Pongó Má. 38. p.

A mérkőzés teljes statisztikája ide kattintva elérhető.

Folytatta jó sorozatát az Egis Körmend, zsinórban nyolcadszor is győzni tudott, ezúttal a tabella második helyezettje, a KTE-Duna Aszfalt csapata ellen. Kevés pontot hozott a találkozó, amelyen a hazaiak védekeztek és támadtak hatékonyabban a 12 büntetőt elhibázó Kecskemét ellen

A találkozó előtt újabb adományozásnak örülhettek a körmendiek, hiszen a vendég kecskeméti csapat is hozzájárult a korábban indult kezdeményezéshez, amellyel a beteg körmendi kisfiú, Erdélyi Rolika gyógyításához gyűlt össze jelentős összeg. A Kecskemétiek 100 ezer forintot tettek hozzá. 

A hazaiaknál hiányzott a kórházban lévő Török Rolland, akinek egy szegedi ütközés után bevérzett a veséje. A mérkőzés napján nem lehetett tudni, hogy milyen hosszú lesz a gyógyulása. Helyette a mérkőzések óta jól teljesítő Sömenek Martin kapott helyet a kezdőben.

A Körmend kezdett pontosabban, de ébredtek a vendégek, és négy perc után átvették a vezetést. Mészáros Máté távoli kosara után kettővel ment a Kecskemét, El-Amin és Rakocsevics pontjai kellettek a fordításhoz. Wittmann büntetőjével a vendégek nyerték a negyedet, amelyben Sztojan Ivkovics már tíz játékosát pályára küldte.

A második tíz perc ugyanazt az eredményt hozta, csak fordítva, 35-35 állt a táblán a nagyszünetben. Egy ítéletnél a vendégek szakmai igazgatója kapott némi játékvezetői feddést, mert hevesen vitatta a döntést. A második tíz percben a két amerikai dobta a Körmend pontjainak többségét.

A harmadik negyed hozta azt, ami várható volt a teljes hazai élmezőny leghatékonyabban védekező csapata, a Kecskemét ellen: kevés pont, nagy küzdelem. Eleinte még az sem volt biztos, hogy bármelyik csapat eléri a tíz pontot ebben a játékrészben. Hosszú percekig nem változott az eredmény, ráadásul a vendégek zsinórban hagyták ki a büntetőket, végül 24 kísérletből 12-t értékesítettek. Végül 14-10 lett az etap részeredménye, így néggyel volt előrébb a Körmend, amikor az utolsó negyed kezdődött.

Az előny azonban gyorsan egy pontra olvadt, Wittmann és Pongó Máté kosaraival zárkózott a Kecskemét. El-Amin nyugtatta egy ziccerrel a hazai kedélyeket, majd Grebenár ellen ítéltek egy sportszerűtlen hibát, ami után másodpercekkel ki is pontozódott. De ekkor sem történt változás, mert El-Amin begyújtotta a rakétákat, büntetőből, ziccerből és hárompontossal is betalált, a kecskemétiek viszont rendre elrontották a dobásaikat, eldőlni látszott a mérkőzés. Sztojan Ivkovics az utolsó előtti percben reklamálásával kiprovokált magának egy technikait, de ez már nem változtatott semmin. Nagy küzdelem után a Körmend jól védekezve, végül magabiztosan nyert, megtartva lendületét és veretlenségét.

Mestermérleg:
Hencsey Tamás: – Örülök, hogy újra gratulálni tudok a csapatomnak! Ahogy előre is tudni lehetett, kemény és harcos mérkőzést játszottunk, kevés ponttal, hiszen remekül védekező ellenfelünk volt. Ezúttal azonban a mi védekezésünk döntött, a második félidőben csak 22 pontot kaptunk és a büntetőcsatát is megnyertük. Köszönjük a szurkolók erőt adó biztatását!

Sztojan Ivkovics: – Jó meccset játszottunk, de 12 kihagyott büntető, az sok! A játékunk megvan, ugyanúgy, mint az alázat, de valami, talán a rutin még hiányzik, tiszta dobások is többször kimaradtak. Gratulálok a Körmendnek! 

Fotó, Slide: Jene Sándor.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus