A Kecskemét a Sopront is elverte!

A Kecskemét egy év A-csoporttól való száműzetés után is folytatja remeklését újoncként, most a Sopron ellen nyert rangadót Sztojan Ivkovics fiatal együttese, megint az élete formájában pattogtató Wittmann Krisztián főszereplésével.

Magyar férfi NBI/A. csoport, alapszakasz, 3. forduló

Kecskemét - Sopron 74 - 62 (14-15, 12-16, 25, 23-16)

Kecskemét, Messzi István sportcsarnok15

V.: Földházi T., Balog Gy., Rácz Zs., (Benczur)

 

Kecskemét: Wittmann 22/12, Mészáros 7/3, Djeraszimovics 14, Jovanovics 10/6, Karahodzsics 9. Csere:

Csere: Bencze 1, Pongó Martin 8/3, Hegedüs 3/3, Pongó Máté -.  Vezetőedző: Sztojan Ivkovics

Sopron: Thomas 7/3, Thompson 13/3, Dénes 10/6, Tóth G. 3/3, Barovics 15/3.

Csere:  Ruják A. 5/3, Molnár A. 4, Trepák 2, Takács N. -. Vezetőedző: Sabáli Balázs

Szünetben még 5 ponttal a Sopron vezetett Kecskeméten, de a harmadik negyedben Wittmann Krisztián zsinórban dobott 8 pontjával megfordította az összecsapást a KTE. Bár a Sopron a folytatásban sokáig ott lihegett  KTE nyomában, a kritikus helyzetekben valaki mindig villant a hazaiaknál, akik így megőrizték veretlenségüket.
 
Karahodzsics révén a hazaiak szereztek vezetést, ám a center duplájára 7 soproni pont érkezett válaszul, benne egy Dénes triplával, amely jelezte: a bedobó emlékszik még a kecskeméti kosárra. Elkezdtek potyogni a triplák, Mészáros és Barovics is betalált messziről.
 
A szakasz második fele küzdelmes játékot s kevés kosarat hozott. Djeraszimovics és Karahodzsics révén egy 6-0-s futással átvette a vezetést a Kecskemét. A negyedben az utolsó szó azonban Ruják révén az SKC csapatáé volt, kosarával minimális vendég vezetéssel zárult az első 10 perc.
 
Wittmann kosarával a második negyed elején fordult a kocka. Molnár felelt duplával, ami egy 9-0-s remek csapatmunkára felépített soproni futás kezdetét jelentette, s amelyben volt egy Ruják tripla. Thompson villanásaival 10 pontra nőtt a szervezetten védekező SKC előnye. A félidő hajrájában Djeraszimovics villanásaival megfelezte a hátrányát a Kecskemét, majd Takács és Wittmann "váltott" triplát. Szünetben 5 ponttal vezetett a Sopron.
 
Szünet után két Wittmann-triplával bő 1 perc alatt átvette a vezetést a Kecskemét. 8 Wittmann pont után Trepák kosarával próbáltak zárkózni a szünetben a kelleténél a jelek szerint kicsit tovább az "öltözőben maradó" soproniak. Jovanoivcs vette át a vezérszerepet hazai részről, a Sopron Tóth triplájával próbált ragadni a kecskemétiekre. A negyed közepén Pongó Martin villanásaival tartotta szűk előnyét a vendéglátó. A negyed hajrájában Hegedűs és Wittmann is dobott egy-egy triplát, s 10 pont fölé nőtt a különbség. A játékrész végén Barovics és Thompson kosaraival 5 pontra jött föl a Sopron.

A záró szakasz elején Jovanovics és Thompson szerzett triplát, majd Dénes kosarával 3 pontra csökkent a KTE előnye. Tudott újítani az Ivkovics-brigád, tartotta előnyét. Thomas a 33. percben szerezte első kosarát, a negyed közepén pedig Djeraszimovics villanásaival 8 pontra nőtt a különbség. A Sopront Barovics próbálta versenyben tartani, ám 2 perccel a vége előtt Pongó Martin hárompontosa megadta a kegyelemdöfést  a Sopronnak.

Slide: www.kosarinfo.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus