A Kecskemét hosszabbításban nyerte a rangadót

Változatos meccset  hozott a Paks kecskeméti vendégjátéka, a hosszabbításban végül James Kinney egymaga hozta a meccset a KTE számára

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 8. fordulóból elmaradt meccs

KTE-Duna Aszfalt – Atomerőmű SE 77-75 (20-11, 18-24, 15-22, 17-13, 7-5)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, v.: Földházi T. Pálla Z. Frányó P. (Bukta)

Kecskemét: Kinney 15/3, Kovács P. 2, Djeraszimovics 16/6, Ivosev 11, Barovics 8
cserék: Karahodzics 6, Rakics 14/9, Hegedűs -, Pongó 5/3

Paks: Dugat 19/9, Medve -, Körtélyesi -, Szabó Zs. 11/6, Jones 22
cserék: Tóth Á. 7, Kovács Á. -, Markovic 5/3, Baki 4, Roberson 7/3

STATISZTIKA

Rendkívül hullámzó volt a találkozó, a végén a Paks zárkózott fel, de Dugat elrontotta az utolsó dobást a rendes játékidőben. A hosszabbításban aztán magára talált James Kinney és egymaga hét pontot szerzett, ezt az öt percet pedig 7-5-re hozta a Kecskemét.

Remek rajtot vett az ASE, hiszen Dugat után Jones is kijátszotta a kecskeméti védelmet, sőt előbbinek távolról sem okozott problémát a gyűrűbe találni (0-7). Nem sokáig örülhettek azonban a vendégek, hiszen a másik oldalon előbb Djeraszimovics termelt gyors ütemben öt egységet, majd Rakics és Pongó Martin is nagy hévvel kapcsolódott be a pontgyártásba (12-9). Dzunics mester kért időt, ám a Paks játékából továbbra is hiányzott az átütő erő. Öt perc alatt mindössze egy Jones-féle duplára futotta a piros-kékek erejéből, míg a hazai oldal James Kinney révén közel tíz egységre hizlalta előnyét. (20-11)

Ivosev duplája indította a második negyedet, amire aztán Jones válaszolt rögtön egy 2+1-et érő akcióval. Kosár itt-kosár ott, ám mivel a vendégek pontjai javarészt inkább távolról hullottak be, a negyed derekára mindössze öt egységnyire apadt a különbség. Az utolsó dekádban tovább zárkózott az atom; hiszen Tóth Ádám második büntetője már pontot ért, majd a következő akcióban egy elcsent labdát tornászott be a palánk alól (33-30). A fordítás azonban a dudaszó előtt elmaradt, Kinney kettese után három pontos különbségnél vonultak pihenőre a csapatok. (38-35)

Jones csinosítgatta tovább két duplával az eddig is pazar mutatóit és szerezte meg a vezetést csapatának. Aztán Ivosev révén érkezett ugyan válasz, ám Markovics és Szabó Zsolt egyaránt hibátlanul büntetőzött a szabálytalanságok után (40-43). Kiélezett küzdelem kezdődött, ugyanis előbb Djeraszimovics egyenlített egy jól időzített trojkával, majd Karahodzics kettese fordította ismét a Kecskemét javára a találkozót. Az utolsó percekben aztán Paksnak jött ki jobban a lépés; hiszen Dugat triplája után – a mérkőzésen soknak számító ­– öt ponttal is vezettek a vendégek. (53-57)

Padon ragadt az Atom a záró etap első perceiben; hiszen előbb Djeraszimovics tudott egalizálni, majd Pongó Martin dobott egy demorializálót a triplavonalon túlról (60-57). Szabó zsákolása után megérkeztek az első atomvárosi pontok is, azonban a KTE továbbra is jól őrizte a soványka fórt. Három és fél perccel a vége előtt, négy pontos hazai vezetésnél lépett a zsűriasztalhoz, és kért szusszanót a csapata számára Braniszlav Dzunics. Folytatódtak az izgalmak, Baki közeli kosara után ismét lőtávolba került az ASE, majd Jones gyűrűszaggató zsákolásával egyenlíteniük is sikerült. Nem jutott döntésre a két gárda az utolsó pillanatokban sem, hosszabbítás következett. 

Váltott vezetéssel folytatódott az idegek küzdelme a túlóra perceiben, minek után utolsó másodpercekre egyetlen pontos vendég vezetésnél fordultak a csapatok. Aki mer, az nyer – gondolta James Kinney amikor néhány másodperccel a sípszó előtt bevágott egy elképesztő triplát. Hiába kért aztán időt a Paks, ezúttal nem maradt idő a rekacióra. Fantasztikus mérkőzésen, mindössze két ponttal győzött Sztojan Ivkovics csapata. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus