A Kecskemét hozta az elsőt

Nelson nélkül sem játszott rosszul a Pécs, de Barovicsék fokozatosan felőrölték őket, így győzelemmel kezdték a rájátszást.

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, rájátszás, negyeddöntő, 1. mérkőzés

KTE-Duna Aszfalt - PVSK-Pannonpower 77-67 (18-22, 26-17, 21-13, 12-15)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

Kecskemét: Kinney 15/3, Kovács P. -, Djeraszimovics 17, Ivosev 12/3, Barovics 21
cserék: Pongó Má. 4, Karahodzsics 6, Hegedűs 2, Pongó Ma. -

Pécs: Halász 12/6, Pahlmblad 6, Bíró 10, Budimir 18, Horti 10
cserék: Sztojanovics 3/3, Somogyfoki -, Harazin 8, Czukor -

Kipontozódott: Karahodzsics

Teljes statisztikát itt találtok!

Csirke Ferenc sérülés miatt nem számíthatott Nelsonra, míg a hazaiaknál mindenki egészséges volt.

A fel feldobás után a KTE szerezte meg a labdát, és James Kinney középtávolijával a mérkőzés első pontjai is megszülettek. A másik oldalon Budimir válaszolt egy 2+1-es akció keretein belül, majd Horti is betalált (2-5). Nagyon kiegyenlített volt a játék, egyik fél sem tudta azt játszani, amit igazából tud. Sok hiba csúszott főleg a támadásokba, pontatlanok voltak a felek. A negyed vége felé kezdte átvenni az irányítást a Pécs, bár ez az eredményen nem látszott meg. 17-17-nél Halász küldött a helyére egy trojkát, Pahlmblad is eredményes, ezekre mindössze egy Barovics-büntető jött, így az első etap 22-18-as PVSK-vezetéssel ért véget.

Barovics vezetésével egy 12-0-s rohanással indította a második játékrészt a KTE, még Csirke Ferenc időkérése sem használt a vendégeknek (30-22). Sok elhibázott dobásuk volt, talán megérezték Nelson hiányát. Eztán a hazaiak ragadtak be egy kicsit, visszaengedték ellenfelüket három pontra, és ez a differencia a félidő végéig kitartott. Harazin duplája zárta a meccs első felét, 44-39-es hazai vezetés tudatában mehettek fújni egyet a csapatok.

Horti közelijére Djeraszimovics két kosara és Kinney középtávolija követte. Kezdte uralni a meccset a hazai gárda, Barovics büntetői után először a mérkőzésen volt tíz pont feletti különbség (58-47). 61-52-nél, tizenöt másodperccel a negyed vége előtt Kinney zsákolt hataémasat egy labdaszerzés után, majd megint eladta a labdát a Pécs, és a dudaszó pillanatában Djeraszimovics talált a gyűrűbe. Nagyon elrontotta az etap végét Csirke Ferenc alakulata, talán itt dőlt el a győzelem sorsa. 65-52-es eredménnyel vághattak neki a felek az utolsó felvonásnak.

Annak az utolsó felvonásnak, amely elég pontszegényre sikeredett. Ivosev kosarára Hortitól jött a válasz, majd három perccel később ismét a kecskeméti nevelésű center talált be, mellyel 69-62-re zárkózott fel a mecsekaljai együttes. Közelebb azonban már nem tudtak férkőzni, a meccs végéig kitartott a tíz pontos különbség, így egy brusztolós, izzadtságszagú találkozó után 1-0-ra vezeti a párharcot a Kecskemét.

fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus