A Kecskemét is nyert Jászberényben

Ma este sem lábalt ki a gödörből a Jászberény, mely otthon simán kikapott a Kecskeméttől, pedig a vendégek válogatottjuk, Wittmann Krisztián és veteránjuk, Bencze Zoltán nélkül érkeztek a JKSE otthonába.

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, alapszakasz, 16. forduló

Fortress Jászberényi KSE - KTE Duna Aszfalt 64 - 76 (13-18, 21-18, 14-23,16-17 )

Jászberény, V.: Györffy P. A., Frányó P., Pozsonyi L., (Hartyáni)

Jászberény: Savic 7/3, Raivio 13/3, Soós 2, Dramicsanyin 15/3, Dukics 12/6.

Csere: Lázár 4, Markovics 6, Szögi 5, Mladenovics -, Horti. Vezetőedző: Földi Sándor

Kecskemét: Pongó Ma. 4, Pongó Má. 10/6, Djeraszimovics 17/3, Jovanovics 24/12, Karahodzics 14.

Csere: Stefanovics -, Kuntics -, Mészáros M. 7/3, Hegedűs -. Vezetőedző: Sztojan Ivkovics

Kipontozódott: Dukics

Nagyon döcögős játékkal kezdtek a felek, a kezdőirányítóját már korábban elvesztő Kecskemét a Pongó-fivérekkel hátvédben viszont 7-13-nál már Karahodzics kosarával elhúzni látszott, ám Raivio 13-13-nál még egalizálni tudott. A játékrész vége abszolút Sztojan Ivkovics tanítványaié volt, az utolsó két percben nem szerzett kosarat a JKSE.

A második etapban bő három percet kell várni az első találatra, melyet Dramicsanyin szerzett közelről, az ő, illetve Marko Djeraszimovics dobópárbaja jellemezte a játékrész középső részét, nem is engedték el egymás kezét a felek, 31-31-nél újfent egál volt az állás, aztán Pongó Máté és Nik Raivio triplaváltása következett, a félidőt pedig Mészáros középtávolija "fújta le", ezzel kettővel ment a Bencze és Wittmann nélküli KTE a nagyszünetben.

A fordulást követően a 27. percig (48-48) ott maradt a vendégekkel a Földi-alakulat, ám Mészáros, Jovanovics és Pongó Máté is bevert egy-egy triplát az etap vége előtt, ezekre pedig nem érkezett válasz jászberényi oldalról, tehát megvolt a momentum az Ivkovics-tanítványoknál, akik Karahodzics találatával már kétszámjegyű fórban voltak a záró negyed elején.

A Nebojsa Dukicsot kipontozódás miatt elvesztő hazaikban nem volt már elég hit az érdemi felzárkózáshoz, így könnyedén célba ért a felsőházi tagságát bebiztosítani igyekvő Kecksemét az idén masszívan alulteljesítő JKSE otthonában.

Fotó: kesport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus