A Kecskemét lelépte a Paksot

Jól kezdtek Jonesék, de a nagyszünet után állva hagyta őket a Kecskemét, végül gond nélkül hozta a párharc első meccsét.

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, rájátszás, elődöntő 1. mérkőzés

KTE-Duna Aszfalt - Atomerőmű SE 73-61 (21-19, 17-13, 23-11, 12-18)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, 800 néző

Kecskemét: Kinney 17/6, Kovács P. 7/3, Djeraszimovics 13/6, Ivosev 9/3, Barovics 10/3
cserék: Karahodzsics 9, Pongó Ma. 2, Hegedűs 2, Pongó Má. 4, Mészáros -

Paks: Dugat 19/6, Medve 6/6, Evans 7/3, Szabó 9/3, Jones 16
cserék: Kovács Á. -, Wise 2, Eilingsfeld -, Tóth Á. 2, Markovic -, Baki -

Teljes statisztikát itt találtok!

Sztojan Ivkovicsnak nem kellett sérült játékosokkal foglalkozni, Dzunics dolgát Körtélyesi hiánya nehezítette meg.

Jones duplája indította a találkozót, hazai oldalon Djeraszimovics büntetői jelentették az első pontokat. Inkább a kecskemétiek uralták a játékot, de az Paksnál Jones tarthatatlannak bizonyult. Ő szerezte csapata első három kosarát, és lepattanókban is jeleskedett. 9-6-nál úgy tűnt, meg tud lépni a KTE, de az ASE ezt nem hagyta, rögtön felzárkóztak, innentől a kiegyenlített játék dominált. Kosárra kosár volt a válasz, Djeraszimovics extrát játszott. Ivosev büntetői jelentették az utolsó említésre méltó momentumot a negyedben, 21-19-cel ért véget ez az etap.

Jones középtávolijával indult a második játékrész, majd Dugat pörkölt be egy triplát, de Ivosevtől azonnal jött a válasz (24-24). Ahogy az első negyedben a Kecskemété, most a Paks akarata látszott érvényesülni, ők diktálták inkább a tempót. Medve trojkájával 30-26-ra léptek meg, ám ekkor a KTE megrázta magát, és Djeraszimovics hármasa után már nekik állt a zászló (33-30). Ivosev látványos kosarára Dugat felelt egy floaterrel, de az utolsó támadásban Kinney elképesztően nagy triplát dobott, így 38-32-es eredménnyel mehettek pihenni a felek.

Barovics duplája után Szabó talált be a másik oldalon, ekkor azonban teljesen összezuhant az ASE. Rossz támadások egész sora, eladott labdák, kihagyott dobások jellemezték a Tolna megyei együttes játékát. A KTE ezt nagyszerűen használta ki, állandósították a tíz pont feletti különbséget. Kinney-t faultolták tripladobás közben, nem hibázott a vonalról, ezzel már 57-41-re vezetett a lila-fehér együttes. Pongó Máté ziccere volt az utolsó kosár a harmadik negyedben, 61-43-ra vezetett az Ivkovics-legénység.

Jones dupláját Kinney-é követte, később Kovács Péter küldött a helyére egy távolit, először nőtt húsz fölé a különbség (66-45). Itt mintha mindkét csapat megunta volna a játékot, leült a meccs, alig született már kosár a hátralévő időben. Bár a Paks még kozmetikázott az eredményen, ez a lényeget nem változtatja meg: a Kecskemét 73-61-re nyert, ezzel 1-0-ra vezetik a párharcot.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus