A Kecskemét megverte a Szegedet Rakics búcsúmeccsén

A Szeged ugyan sokáig jól tartotta magát, ám a Szolnokra visszakerülő Miljan Rakics utolsó kecskeméti meccsén diadalmaskodott a KTE

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, alapszakasz, 20. forduló

KTE-Duna Aszfalt (14-4) - Naturtex-SZTE-Szedeák (8-10) 70 - 62 (15-15, 14-17, 21-16, 20-14)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, V.: Földházi T., Balog Gy., Praksch P. (Bukta)

Kecskemét: Kinney 12, Kovács P. -, Djeraszimovics 17/6, Ivosev 3/3, Barovics 17.
Csere: Rakics 5/3, Karahodzics 4, Pongó Má. 4, Hegedűs 8, Pongó Mart. -. Vezetőedző: Sztojan Ivkovics.

Szeged: Jereminov 4, Molnár A. 18/3, Kiss Zs. 6/6, Csirics 13/3, Balaban 16.
Csere: Stefanovics 5/3, Molnár B. -. Vezetőedző: Nikola Lazics.

A meccs előtti bemutatás közben kiderült, hogy Miljan Rakics utolsó mérkőzése volt ez ebben a szezonban a KTE színeiben, ugyanis visszatér a Szolnoki Olak KK együtteséhez.

Barovics ütötte el a labdát a feldobás után, Djeraszimovics pedig megszerezte a találkozó első pontjait (2-0). Kiss Zsolt egy trojkával válaszolt a másik oldalon, a következő támadáskor Balaban is eredményes volt, 5-2-re vezettek a szegediek. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám mindkét oldalon sok volt a hiba, főleg támadásban. Két és fél percig nem született kosár, Balaban törte meg a rossz sorozatot (5-9). Jobbára egymás hibáiból éltek a felek, senki nem tudott magabiztos teljesítménnyel előrukkolni. Barovics duplája zárta az etapot, 15-15 volt az eredmény.

A második játékrész ott folytatódott, ahol az előző abbamaradt. Hibát hibára halmoztak a csapatok, kosár csak elvétve született, sokszor csak büntetőből. Molnár András és Darko Balaban pontjaival öt ponttal léptek meg a Tisza partiak, a KTE pedig nem tudott közelebb férkőzni. Molnár ziccere jelentette a félidő utolsó említésre méltó momentumát, 32-29-re vezetett csapata.

A fordulást követően nagyon beragadt a rajtnál a lila-fehér gárda, előbb Jereminov, majd Csirics talált be (29-36). Kinney és Barovics kosaraival zárkóztak a hazaiak, Hegedűs zsákolása után pedig már egált mutatott az eredményjelző (37-37). A Kecskemétnek sikerült jobban a hajrá, montenegrói centerük vezérletével átvették a vezetést az utolsó játékrészre, kétegységnyi előnyük volt (50-48).

Kinney és Pongó Martin is betalált, de sikerült visszazárkózniuk Csiricséknek (56-54). Itt azonban teljesen összezuhantak, a KTE egy 7-0-s futást produkálva meglépett ellenfelétől, érdemben itt el is dőlt a találkozó. Nem volt egy szépségdíjas találkozó, sok volt mindkét oldalon a hiba, de a KTE jobban vészelte át a holtpontokat és megérdemelten nyert 70-62-re.

Fotó: kesport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus