A két középső negyedben nyerte meg a vasi rangadót a Körmend

A Körmend a nyolcas nyerőszéria után zsinórban három vereséget szedett össze, azonban még így is volt egy kevés esélyük a felsőházba jutásra - ehhez mindenképp nyerniük kellett ma. A Falco sem volt top formában az összecsapás előtt, azonban javuló tendenciát mutattak az elmúlt meccseken. A vasi rangadó Körmenden rendezett meccsein jellemzően a hazaiak győznek, a szombathelyiek ezt megelőzően 2012 májusában nyertek a körmendi oroszlánbarlangban. 

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 21. forduló:

Egis Körmend - Falco-Trend Optika KC Szombathely 82-70
(19-18, 21-14, 20-15, 22-23)

Körmend, Szentély Aréna, vezette: Cziffra Cs., Kapitány G., Frányó P., (Benczur)

Körmend: Wisseh 10, Sonyák 6/6, Ferencz 11/6, Farkas 2, Grebenár 4.
Csere: Rakocsevics 23, El-Amin 17/3, Fodor -, Kusnyer 3/3, Sömenek 6/3, Kutasi -.

Falco: Perl 18/3, Váradi 2, Timberlake 13/3, Will 14/3, Szabó M. 14. 
Csere: Vlahovics 7, Simon L. -, Mitchell 2.

Kipontozódott: Will.

A mérkőzés teljes statisztikája ide kattintva elérhető.

A vendégeknél Harazin Tamás és Zeljko Zagorac mellett feliratozott a maródiak listájára Bognár Kristóf is, aki egy bakteriális fertőzés miatt nem léphetett pályára. A Körmendben a továbbra is az otthonában lábadozó Török Rollandon kívül mindenki játékra jelentkezett, de többen is kisebb sérülésekkel bajlódtak. Telt ház és rangadó hangulat uralta a körmendi csarnokot, amelyben szokatlan kezdő ötössel vonult ki a hazai csapat, mert sem El-Amin, sem pedig Rakocsevics nem volt ott a feldobásnál. Sonyák és Grebenár kapott bizalmat a posztjukon. A vendégeknél kezdő volt a két fiatal, Perl és Váradi is. A közelmúltban igazol idegenlégiósok csak később léptek pályára. Perl kettesére Ferencz triplával válaszolt az első percekben.

A Falco a negyed közepén érte utol vendéglátóját, 10-10-nél. Aztán öttel elment a Körmend, de innen egy 6-0-s rohammal fordítottak a szombathelyiek az utolsó percben. Wisseh duplájával volt csak eggyel előrébb a Körmend a kisszünetben. A második negyedet a Körmend uralta, de hat pontnál többel csak a 18. percben vezetett, ekkor 38-30 állt a táblán. Feltűnő volt, hogy a sárga mezes játékosok rendre elrontották az első büntetőjüket. A szünetig tízből ötöt értékesítettek. Nyolc pontos hazai vezetés állt a táblán 20 perc után. A folytatásban két percig minden kísérlet kimaradt, majd Ferencz kettesével érte el a különbség a tíz pontot. El-Amin kosarával nőtt a különbség, a vendégek időkéréssel próbáltak változtatni a játékon. Will hármasa jó jel lehetett volna, de begyújtotta a rakétáit El-Amin, két gyors kosarat szerzett, utóbbit zsákolásból. A hazai publikum kedélyeit Vlahovics két kosara hűtötte.

Az utolsó tíz percben viszont már parádézott a Körmend. Wisseh légpasszát El-Amin húzta be a gyűrűbe, majd Sömenek dobott hármast, és máris húsz volt közte. Újabb vendég időkérés következett, de Sonyák hármasa után ezúttal Rakocsevics zsákolt látványosat. A 36. percben már 23 volt közte. Perl és Will vezérletével egy utolsó rohamot indított a Falco és folyamatosan szűkítette a különbséget. 77-66-nál csak 11 volt közte, de a Körmend taktikusan játszva biztosan nyerte a mérkőzést. A Nyíregyháza Kaposvár elleni sikerével még résnyire nyitva maradt a piros-feketék előtt a felsőházi középszakasz ajtaja, de a belépéshez az utolsó fordulóban nekik Nyíregyházán, a szombathelyieknek pedig Kaposváron kellene győzni.

Hencsey Tamás: – Örülök, hogy újra győztünk, de még fontosabb, hogy ezt olyan kosárlabdával értük el, ami a csapatjátékon alapult. Erre az útra kellett visszatérnünk, hogy ne legyenek gondjaink. Néhány lépést meg kellett tennünk ennek érdekében, és végre rendben volt a játékunk támadásban és védekezésben is. A 19 gólpassz fontos mutató. Köszönjük a szurkolók kitartását, támogatását!

Andjelko Mandics: – Gratulálok a Körmendnek, megérdemelték a győzelmet, mert jobban játszottak. , Az első félidőben már voltak gondok, sok büntetőt hagytunk ki és sok tiszta dobást rontottunk el. Hasonlóan kezdtük a 2. félidőt. A Körmend elhúzott, és már nem volt igazán esélyünk, de tartalékosan is küzdöttünk, ez pozitív volt.

Fotó: Jene Sándor. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus