A Khimik Juzsnij nyerte a Mogyorósy Szilárd Emléktornát

Két kulcsjátékosa, Perry és Hujdurovic nélkül is egészen a végjátékig esélye volt a győzelemre az Egis Körmendnek.

10. Mogyorósy Szilárd Emléktorna, Döntő
Egis Körmend - BK Khimik Juzsnij 76-83 (23-24, 20-17, 18-18, 15-24)
Körmend, Városi Sportcsarnok, 750 néző
Vezette: Kulcsár, Pálla, Esztergályos.

Egis Körmend: Channels 8/3, Ferencz 13/9, Katura 20/12, Tóth N. 12, Dickerson 6. 
Csere: Farkas 8/3, Lakosa 6, Németh 3/3. 
Vezetőedző: Teo Cizmic.

A tegnapi nap folyamán deréksérülést szenvedő Kendrick Perry, valamint Nermin Hujdurovic nélkül vágott neki a torna döntőjének. 

Ferencz középtávoli tempója nyitotta a találkozó pontjainak sorát. Sokáig nem örülhettek a piros-feketék a vezetésnek, mivel a korábban Magyaroszágon légióskodó Frazier és Shaw is elsüllyesztett egy-egy triplát, 4-8-nál időt kért Teo Cizmic. A hatékony távoli dobásokkal operáló ukránok előnyre tettek szert, de hamar gyűjtötték a személyi hibákat és Katura hármasa, valamint két sikeres büntetője két pontra hozta fel a Körmendet. (9-11) Tempós játékkal rukkolt elő a hazai csapat, míg a sárga mezes vendégeknél már kimaradtak a hárompontosok, Tóth Norbert viszont beköszönt középtávolról, melynek köszönhetően átvette a vezetést a Körmend, két sikeres vendég akció miatt viszont a Khimik zárta előnnyel az első tíz percet.

Tóth Norbert 2+1-es akciója, valamint Ferencz triplája után átvette a vezetést a Körmend a második negyed elején, de az ukránok támadásban és védekezésben egyaránt feljavultak, s egy 9-0-s rohammal fordították ismét maguk felé a mérleg nyelvét. Németh Ákos hárompontosa törte meg a körmendi kosárcsendet, Ferencz sikeres távoli kísérlete után pedig egy egységre jött fel a Körmend. A magassági fölényben játszó Khimik tartotta minimális előnyét, de a slusszpoén Katurától érkezett, s neki köszönhetően a hazaiak vonulhattak szünetre előnnyel.

A szünetben az U18-as válogatott Márton Ádám vehette át a Mogyorósy vándortrófeát, melyet évről-évre a legtöbbet fejlődő utánpótlás korú körmendi játékos kap meg.

Komoly pontínségben szenvedtek a felek a fordulást követően, mindebből az ukrán csapat jött ki jobban és újfent fordított. Parázs hangulat lett úrrá a csarnokon, előbb egy vitatható ítélet, majd Katura két villanása és a körmendi vezetés miatt töltötte ki a publikum hangja a teret. (55-53) Keményen küzdött a magassági és fizikai hátrányban lévő vasi alakulat, a túloldalon szinte csak az ex-kaposvári Frazier villogott. Mindkét oldalon sok pontatlanságot láthattak a nézők a záró negyed kezdetén, így a Körmend őrizte minimális fórját. Az ukránok megtalálták a hatékony támadások módszerét és megfordították a találkozót, de a ponterősen játszó Katura negyedik triplájával egyenlített öt perccel a lefújás előtt. Kemény csatát vívtak a felek a végső győzelemért, a Juzsnij egy 2+1-es akció után két ponttal "lépett" meg, majd Frazier bebiztosította a Khimik győzelmét.

A Körmend ezzel nyolc győztesen megvívott mérkőzés után elszenvedte első vereségét a felkészülési időszakban.

A 10. Mogyorósy Szilárd Emléktorna végeredménye:

1. BC Khimik Juzsnij

2. Egis Körmend

3. Zagreb KK

4. BK Dunkes Klosterneuburg

A torna legértékesebb játékosa: Alekszander Antipov - BC Khimik Juzsnij
A torna pontkirálya: Luka Katura - Egis Körmend
A legjobb hazai játékos - Ferencz Csaba

Slide és Fotó - Jene Sándor (kezdő5.hu)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus