A Komarno is meghajolt a Falco előtt!

Kiegyenlített első félidőt követően a harmadik negyedben történt közjáték kellőképpen felpaprikázta a Goran Martinics-Perl Zoltán-Derek Hall vezette Falcót, amely végül könnyedén diadalmaskodott a Komarno ellen egy pontgazdag találkozón az V. Horváth Zoltán Nemzetközi Emléktorna második napján. 

MKB Rieker Komarno - Falco-Trend Optika KC Szombathely: 92 -112 (15-25, 29-20, 26-36, 22-31)
Szombathely, Aréna Savaria, 500 néző


MKB Rieker Komarno: Bannister 12/3, Bilic 15/3, Halada 28/9, Kratochvíl 12/6, Craft. 
Csere: Jankovics 6/3, Kozlík 9/3, Stojanov 10/6. Vezetőedző: Miljan Curovic.

Falco-Trend Optika KC Szombathely: Martinics 27/9, Doyne 13, Perl 16/6, Dukics 8, Majsztorovics 14/6.
Csere: Hall 18/3, Váradi 9/3, Will, Bognár 7, Bazsó, Kovács, Bagó. Vezetőedző: Kálmán László.

Játékvezetők: Esztergályos Róbert, Sabáli László, Dr. Magyari Tibor.

Kipontozódott: Will (37. percben).

1. negyed
Mindkét csapat nagy elánnal lépett parkettre, az első percekben Nebojsa Dukics és Filip Halada pontpárbajáról szólt a mérkőzés (4-6). A szombathelyiek ezúttal is koncentráltan, higgadtan, kellő agresszívitással játszottak, a szlovákok edzője 5 perc eltelte után kénytelen volt reagálni Goran Martinics triplájára, hiszen a kétszámjegyű fórt súrolta a szombathelyi gárda (4-13).  A szlovák élvonalbeli Komarno TJ Bannister révén ugyan próbált zárkózni (11-18), de a sárga-feketék fiataljai ezúttal is nagyon hatékonyan pattogtattak (11-23). Az első etapot magabiztos játékkal nyerte a Falco, amely a támadás mellett a védekezésre is nagy hangsúlyt fektetett (15-25).

2. negyed
5-0-s rohanással kezdte a második tíz percet a Komarno, Kálmán László időkéréssel próbálta megállítani Jan Kratochvílék lendületét (20-25). A Komarno keményebb védezekése megzavarta a vasiakat, nem látott közelségbe került a Filip Halada fémjelezte együttes (25-27). Rendezte sorait Kálmán László legénysége; Goran Martinics ezúttal is igazi vezére volt egyletének, újra megnyugtató előnyben tudhatta magát a szombathelyi alakulat (28-35). Ám ez nem tartott sokáig: a mérkőzésen először Jan Kratochvíl triplájával átvették a vezetést a szlovákok (37-36). Váradi Benedek hatalmas blokkja nemcsak a közönséget, de csapattársait is feltüzelte: az ekkor már 19. pontjánál járó Goran Martinics ellenállhatatlanul játszott. A hullámzó etap végjátéka azonban a révkomáromiak szája íze szerint alakult: a félidőre egy pontra megközelítették Perl Zoltánékat (44-45)

3. negyed
Jara Rubin Doyne és Perl Zoltán gyors pontjainak köszönhetően 2-7-es etapot repesztett a Falco (46-52), de Jan Kratochvíl vállára véve csapatát újra ellenfele nyakában lihegett a Komarno (51-52).  Szenvedett a szombathelyi együttes, a meccs ezen szegmensében rengeteg triplát süllyesztettek a szlovákok (63-65). Ekkor kisebb közjáték zavarta meg a mérkőzést: Szasa Jankovics sportszerűtlen megmozdulása révén nagyot esett Goran Martinics, aki igyekezett revansot venni, ám – szerencsére - idejében érkeztek meg csapattársai. A mindig higgadt Perl Zoltánnál is elszakadt a cérna, az ő kedélyeit is hűteni kellett – a játékvezetők pedig tehetetlenül álltak az incidens előtt. 2-3 percnyi kényszerpihenő után nem mindennapi döntés született: öt (!) játékosnak ítéltek technikai faultot (Jan Kratochvíl, Szasa Jankovic, Filip Halada, Goran Martinics és Perl Zoltán). A Falco jött ki jobban a kényes szituációból: előbb Váradi Benedek talált be, amelyet a Perl Zoltán-Bognár Kristóf duó egységei követtek, igazán pontgazdag etapot produkálva (70-81).

4. negyed
A rendes játékidő záró etapjának első perceiben maradt még elég energiája Kálmán László tanítványainak: gyors kosárlabdával keserítették a révkomáromiak életét, akik fejben is elkészültek erejükkel (78-99). A Falco örömjátékkal valamint szebbnél-szebb akciókkal örvendeztette a nagyérdeműt. Az utolsó három percben a szombathelyi legenda két 18 éves játékosnak, Kovács Bencének és Bagó Martinnak is lehetőséget adott a bizonyításra (92-112)
A kiegyenlített első félidőt követően Szasa Jankovics sportszerűtlen faultja jelentette az igazi áttörést a sárga-fekete együttesnek, amely végig kezében tartva a derbit megérdemelten ért révbe a Goran Martinics-Perl Zoltán-Derek Hall triumvirátusnak köszönhetően; a mérkőzés végére pedig a lepattanózásban is a révkomáriak fölé kerekedett (28-35). 


Fotó: falcokc.nyugat.hu


 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus