A Körmend a Pécs újabb áldozata

A Pécs jól védekezett, s emellett hatékonyan támadott, magabiztosan gyűjtötte be sorozatban hatodik győzelmét.

Férfi NBI/A-csoport, Alapszakasz - 20. forduló, 2015. január 31.

Pécsi VSK-PANNONPOWER (12-7) - Egis Körmend (7-12) 101-78 (23-13, 33-24,16-21, 29-20)
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok 1300 néző  Vezette: Pálla Z., Boros T., Minár L. (Gincsai dr.)

Pécs: Nelson 17, Pahlmblad 15/3, Bíró 3/3, Budimir 21/6, Horti 20.
Csere: Harazin 8, Halász 8/3, Sztojanovics -, Somogyfoki 6, Délity 3/3, Czukor -, Sértő -.  Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Körmend: Walker 18/15, Burgess -, Ferencz -, Tóth 4/3, Richards 23/9.
Csere: Popadics 12/6, Török 17/9, Farkas -, Latinovics 4.  Vezetőedző: Déri Csaba.

Kipontozódott: Horti a 36. percben, Harazin a 40. percben. 

A mérkőzés részletes statisztikája erre a linkre kattintva elérhető.

Bő két percet kellett várniuk a nézőknek az első kosárra, innen viszont megindult a csapatok, különösen a hazaiak pontgyártása. Remekül támadott a pécsi alakulat első nyolc próbálkozásukból hetet gyűrűbe juttattak és egy három perces periódussal több mint tíz pontos előnyre tettek szert. (16-5) Úgy tűnt, hogy Richards kosaraival és Török hárompontosával elindul felzárkózás útján a Körmend, de rögtön érkezett Budimir triplája és Halász negyed végi kettese, mellyel visszaállították a tíz pontos differenciát az együttesek közé. (23-13)

Sztojanovics sportszerűtlen faultja lehetővé tette Popadics számára, hogy egy támadáson belül öt pontot írjon az eredményjelzőre, villámgyorsan megfelezte hátrányát a vasi alakulat. Török révén egészen négy pontig jöttek fel a vendégek, de Budimir hármasa és Horti duplája újra megnyugtató előnyhöz juttatták a Pécset. (32-23) A korábban sorra kimaradó triplák elkezdtek beakadni vendég oldalon, előbb Richards, majd Walker kétszer talált be távolról, két pontra zárkózott fel a Körmend, Csirke Ferenc pedig rögtön időt kért. (34-32) Az egy perces pauza után a hazaiak nagyon hamar egy 9-2-es rohammal újra elléptek, s a negyed végére 19 pontosra duzzasztották előnyüket a vendéglátók, a piros-feketéknél Burgess és Richards egyaránt 3-3 személyi hibával álltak. 

A fordulás után sokat nem változott a játék képe. A palánk alatt pontosan játszott a hazai csapat, Horti sorra érte el a kosarakat, s mindössze egyetlen olyan próbálkozása akadt a Csirke-legénységnek, melyet a szigorított területen kívülről indítottak. A vasi csapatban Török Rolland tartotta a lelket, már amennyire lehet így nevezni a húsz pont körüli különbség stagnálását. A negyed végéig ugyan csökket Pécs előnye, így még nem dőlt el végérvényesen a találkozó sorsa, bár nagy sansz mutatkozott a hazai sikerre annak tükrében, hogy a körmendiek csak a kihagyott távoli dobások számát növelték, valamint Burgess mellett Richards is négy személyi hibánál tartott.

A záró játékrész elején a piros-feketék még tettek egy utolsó kísérletet, hogy tíz pontot belülre kerülhessenek, de Budimir három kosarat szerzett egymás után, amivel végképp bebiztosította a hazaiak sikerét, mely már sorozatban a hatodik. Ezzel a sikerrel a Pécs odaért a Falco nyomába és versenyben van a tabella negyedik helyéért.

Slide és Fotó - Jene Sándor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus