A Körmend elkapta a Sopront!

Óriási skalpot gyűjtött a Richards és Popadics fémjelezte vasi gárda, amely a negyedik negyedben megfordította a meccs alakulását! 

Férfi NBI/A-csoport, Alapszakasz - 21. forduló (halasztott mérkőzés)
Egis Körmend (8-13) - Soproni Sördögök (17-4) 106 - 99
(19-28, 22-16, 28-25, 37-30)

Egis Körmend: Walker 13/6, Burgess -, Ferencz 7/3, Tóth N. 13/6, Richards 31/6.
Csere: Popadics 29/15, Latinovics 13/6.
Vezetőedző: Déri Csaba.

Soproni Sördögök: Thomas 37/21, Edwards 9/3, Boriszov 21/6, Tóth G. -, Poscic 8.
Csere: Ruják A. 7/3, Takács N. 11/9, Trepák 2, Dénes 4/3.
Vezetőedző: Sabáli Balázs.

Kipontozódott: Takács N. (40. perc)

Játékvezetők: Györffy P. A., Török R., Tőzsér D. (Fekete)

A mérkőzés statisztikája az alábbi linken elérhető!

Török és Sonyák nélkül vágott neki a múlt szerdáról elhalasztott mérkőzésnek a Körmend. A hangulattal nem volt probléma, ahogy néhány éve ez már megszokott ebben a párosításban. A szurkolótáborok szópárbajától kísérve a vendégek kezdtek jobban. Pontosabban és könnyedebb stílusban játszottak, míg a Körmendre inkább az erőlködés volt a megfelelő kifejezés. Bár néha sikerült közel lopózni, a negyedet kilenc pontos fórral zárta Sopron.

Másfél perc alatt négy pontig zárkóztak a hazaiak, Sabáli Balázs két időt. Picit megint ellépett a vendégcsapat, de a nagy kedvvel és jól kosarazó Tóth vezérletével a 16. percben már eggyel előrébb volt a Körmend. Latinovics második hármasával már négy volt az előny, de Takács is belőtte magát távolról. Az ő hármasainak köszönhetően hárommal nyerték a félidőt a Sördögök.

A folytatásban ott lihegett a Körmend a vendégek nyakán, de amikor lett volna esély a vezetés átvételére, a dobások kimaradtak. Thomas hatodik hármasa után Déri Csaba is úgy látta, hogy valamit tenni kell. Úgy tűnt, ez nem sikerül, de a negyed végén eltüntették a hatpontos hátrányt a piros-feketék, egálról indult az utolsó tíz perc.

Latinovics 2+1-ével megint körmendi előnyt mutatott a tábla, aztán egy ide, egy oda, ez volt a sorminta. Thomast megirigyelve Boriszov is két triplát süllyesztett el, mínusz ötnél megint Déri Csaba kért időt. Nagy volt az iram, és a Körmend nem adta fel. Popadics hármasával megint kettő volt csak a hátrány, de négy perc sem volt hátra. Aztán a büntetőket is biztos kézzel dobó Popadics egyenlített, Richards kettese pedig megint a hazaiakat juttatta előnyhöz. Hiába volt a vendég erőgyűjtés, Popadics lekopírozta Thomas harmadik negyedbeli dobóteljesítményét, szórta triplákat. Másfél perccel a vége előtt hat pont volt az előny. Hiába faultoltak sorra a vendégek, Popadics rendre büntetett, és újabb hazai győzelemhez segítette csapatát.

Jene Sándor meccsről készített képgalériája ezen a linken elérhető!

Mestermérleg:

Déri Csaba: – Jó ilyen közönség előtt játszani, mint az a két tábor volt. Mi a hazai mezőny legerősebb hazai pályáját szeretnék kialakítani, így nekem is tetszik az ilyen játék és örülök győzelemnek is. Ugyanakkor ez a védekezés idegenben nagyon kevés lesz. Az emberfogással nem tudtunk a Sopron után menni, ezért álltunk át zónára. Ebben benne volt a veszély, hogy még jobb kinti dobásokkal eldönthették volna a meccset már a harmadik negyedben. Szerencsére nem így történt. Köszönjük a közönségnek a remek hangulatot!

Sabáli Balázs: – A nézők számára remek mérkőzés volt, látványos és pontban gazdag. Edzői szemmel inkább bosszantó. Sok olyan egyéni hibát vétettünk, amiből a Körmend távolról dobhatott, pedig ezeket szerettük volna minél inkább megakadályozni. A végjátékban három eladott labda megpecsételte a sorsunkat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus