A Körmend gálával ünnepelte Ferencz Csaba 400. meccsét

A vasiak a meccs előtt köszöntötték a klub ikonját, majd az alkalomhoz illő játékkal, 41 ponttal mosták le a ZTE-t

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 18. forduló

Egis Körmend – Zalakerámia ZTE KK 105-64 (24-18, 27-13, 24-17, 30-16)
Körmend, v.: Benczur T., Boros T., Tõzsér D. (Valovics dr.)

Körmend: Walker 18/6, Burgess 16, Ferencz 7/3, Török 4, Richards 18/6
cserék: Tóth N. 13/12, Popadics 12/6, Latinovics 11/3, Farkas 2, Doktor 4, Németh Á. -, Molnár - vezetőedző: Déri Csaba

Zalaegerszeg: Fekete 11/3, Mohácsi 11, Panics 12/6, Cohadarevics 15, Tamir 4
cserék: Kertész 2, Ilics 4, Velkey 5/3, Kis R. -, Czinger -, Kerkai - vezetőedző: Milos Sporar

Teljes statisztikát itt találtok!

A mérkőzés előtt Doktor Péter kapta meg a Mogyorósy család által a csapat egykori játékosa, Mogyorósy Szilárd emlékére alapított vándorserleget, amit minden alkalommal az előző szezon legjobb utánpótlás korú játékosa vehet át. És köszöntötték Ferencz Csabát, hiszen a piros-feketék csapatkapitánya 400. felnőtt bajnokijára készült. Valamennyit nevelőegyesülete mezében játszotta.

Bár a Körmend kezdte a pontgyártást, hiszen 5-2-re vezetett, a ZTE új játékosainak vezérletével 5-9-re ellépett. A Körmend szigorított védekezésén, és Ferencz valamint Walker pontjaival a negyed derekán fordított, jött az első vendég időkérés. A ZTE kapaszkodott, de sok személyi hiba árán tette ezt. Az első tíz perc végén már tíznél tartottak, és a hazaiak hat ponttal vezettek. Ezt a kis szünet után kettővel megtoldották, és akár több is lehetett volna az előny, de hiába védekezett jól a Körmend, több tiszta ziccer is kimaradt. Aztán jött Tóth és Richard hármasa, máris 14 volt közte. A türelemsebben támadó vendégek tízig még fel tudtak zárkózni, de sorozatban érkeztek a hazai triplák és a nagyszünetig kerek húszra nőtt a Körmend előnye. És a tendencia folytatódott. Richards és Latinovics látványos zsákolása után 57-31-nél kényszerült időkérésre Sporar mester. Nem sok foganatja volt a dolognak, ugyanis Török kettese után a 24. percben már harminc volt közte. Cohadarevics pontjaival igyekezett zárkózni a Zete, de mindig volt válasz. A 36. percben Popadics zsákolásánál már 44 volt közte. Beállt Farkas, és Doktor, aki a 100. pontot szerezte büntetőből. Aztán játékra jelentkezett a másik két fiatal tehetség, Németh és Molnár is, így a betegen távol lévő Sonyákon kívül a teljes körmendi keret részese lehetett a fölényes győzelemnek és a körmendi kosárünnepnek.

Mestermérleg:

Déri Csaba: – A ZTE biztosan jobb annál, mint amit most láthattunk tőlünk. Rengeteg sérülés kíséri és balszerencse sújtja őket. Mi nagyon szerettünk volna jó ritmusban, jól kosárlabdázni, ami sikerült is. Számunkra minden sikeres mozzanat, minden passz, minden siker nagyon fontos, hiszen kemény mérkőzések várnak ránk a folytatásban és szeretnék feljebb lépni a tabellán. Nagyon boldog vagyok a mai győzelem után, de előre kell néznünk.

Milos Sporar: – Gratulálok a hazai csapatnak és edzőjének, ma két osztállyal jobbak voltak nálunk, kitűnően játszottak. Nem tudom mi történt az én csapatommal, 15 perc után számunkra véget ért a mérkőzés. Félek, hogy ebben a pillanatban számunkra ez a valóság, de van néhány sérültünk, akikkel ennél sokkal jobbak lehetünk. 

fotó: Jene Sándor - Kezdő5.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus