A Körmend idegenben is legyőzte a Szolnokot

A vasiak a találkozó nagy részében vezettek, és végül Hollins két büntetőjével egy borzasztóan szoros derbit nyertek meg 75-74-re a listavezetővel szemben, megint az utolsó pillanatokban.

Magyar férfi A csoport, alapszakasz, 22. forduló
Szolnoki Olaj KK (18-4) - Egis Körmend (16-5) 74-75 (20-21, 20-22, 18-14, 16-18)

Szolnoki Olaj KK: Perry 14/9, Vojvoda 20/9, Ford 6/3, Milosevics 17/6, Andric 12.
Csere: Kovács -, Browning 5/3.

Egis Körmend: Wright 15/9, Németh 4, Fanning 7/3, Davis 4, Horti 10/3.
Csere: Ferencz 16/12, Tuoyo 14/6, Hollins 5, Halász -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken megtaláljátok!

Németh Ákos duplájával kezdődött a mérkőzés - fej-fej mellett haladtak a csapatok, de az első percekben a Csorvási nélkül felálló Körmend volt mindig pillanatnyi előnyben, az ötödik perc közepén vezetett először a Tóth Ádámot ezúttal nélkülöző Szolnok (9-8). Milosevics révén ekkor futott is egy 9-0-t az Olaj (14-8), majd Andric és Tuoyo váltottak kosarakat - egyikőjüket sem tudta tartani az ellenfél, de utóbbi volt meghatározóbb ebben a szakaszban, Ferencz duplájával pedig a Körmend a negyed végén visszavette a vezetést (20-21).

Tuoyo és Ferencz folytatták a második felvonás elején is (20-26), és a kupagyőztes játéka nagyon nem akart összeállni - jól védekeztek a vendégek, és támadásban is megvoltak a vezéreik. Vojvoda és Andric révén közelítette a körmendieket a vendéglátó, de egyenlíteni vagy fordítani nem tudott a Szolnok, ilyen helyzetekben mindig előlépett valaki a vendégektől. A negyed végén Milosevics és Wright szórták a kosarakat, Vojvoda kettesét követően pedig három pont volt a differencia a nagyszünetben (40-43).

A fordulás után is folytatódott a sorminta: a Körmend vezetett, de igazán komoly előnyre nem tudott szert tenni, mikor 41-48-nál 7 pont volt a vasiak fórja, Perry akkor is rögtön válaszolt Wright triplájára. Egyik oldal sem egy-egy emberre támaszkodott, a Szolnoknál például Browningnak is volt egy jobb periódusa - ezzel, valamint Milosevics kettő plusz egyével egyenlített a hazai együttes a 26. perc végén (52-52). Wright és Ferencz révén megint a Körmendnél volt az előny, de Vojvoda két hármassal fordított a záró játékrész előtt (58-57).

Az utolsó negyedben Ferencz és Tuoyo is beszórtak egy-egy trojkát, újfent visszavette az irányítást Gasper Potocnik alakulata (59-63). Vojvoda hármasára Wright, Perryére pedig Ferencz felelt azonnal. A triplákat a büntetők váltották fel, Perry kosarával pedig a 39. perc elején megint az Olajnál volt az előny (72-71). Tuoyo lépett elő a túloldalon, majd Perry egy gyorsindítást követően akrobatikus mozdulattal juttatta a gyűrűbe a labdát. Volt azonban még egy csavar a találkozóban: Hollinsnak az utolsó másodpercekben büntetőket ítéltek meg a játékvezetők, amelyeket értékesített is az amerikai, így végül egy végig rendkívül szoros találkozón a játékidő nagy részében vezető Körmend 75-74-re legyőzte a Szolnokot - a vasiak oda-vissza verték az alapszakaszban a listavezetőt.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus