A Körmend lesz az Alba ellenfele az elődöntőben

Az első félidőben kiválóan védekező Körmend végig a Falcóra tudta erőltetni akaratát, 83-66-ra nyertek Ferencz Csabáék, így ők jutottak a Magyar Kupa holnapi elődöntőjébe, ahol az Alba Fehérvár lesz az ellenfelük.

Magyar Kupa, negyeddöntő

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Egis Körmend 66-83 (8-17, 16-21, 21-19, 21-26)

Falco: Medford 2, Govens 23/9, Váradi 4, Pustahvar 10/3, Zsigeranovics 12.
Csere: Barham 9/9, Kovács -, Bodnár 4, Tóth 2.

Körmend: Petty 15/9, Smith 18/6, Ferencz 11/9, Allen 14/3, Csorvási 15.
Csere: Gibbs 8/3, Németh 2, Doktor -, Márton -, Molnár -.

A teljes statisztikát ezen a linken eléritek!

A mérkőzés lényegében az első negyedben eldőlt, itt ugyanis a Falco egészen egyszerűen képtelen volt pontot szerezni, a Körmend kiválóan védekezett, ők pedig még a tiszta dobóhelyzeteket is mellédobták. 8-0-val kezdett Ferencz triplája után a piros-fekete együttes, a 4. perc végén időt is kért Szrecsko Szekulovics, de a negyed hátralévő részében is leginkább büntetőből volt csak eredményes a sárga-fekete alakulat, összesen 8 pontot szereztek ebben a felvonásban - 4-4 elosztásban Zsigeranovics és Govens hozta a Falco pontjait. A Körmendnél Allen, Smith, Gibbs, lényegében mindenki hozzátette a magáét, így 9 pontos előnnyel mentek neki a második negyednek (8-17), ahol egyetlen pillanatra sem volt veszélyben Gasper Potocnikék vezetése - egyszer visszajött 6 pontra a Falco, de azonnal jött két válasz a túloldalon, Petty két triplája után pedig már 17 pont volt a differencia a 18. percben (19-36).

A második félidőnek 14 pontos körmendi fórral fordultak a csapatok (24-38), de hiába kezdett nagy elánnal a Falco és jött le 9 pontra Váradi és Govens kosaraival, azonnal stabilizálta a helyzetet a Körmend Csorvási és Allen révén. A játékrész közepére visszaállt a 16 pontos különbség, nemhogy közelebb nem tudott kerülni a szombathelyi gárda, de még tovább nőtt a hátrányuk. Barham triplájával 12 pontos lemaradásban voltak az utolsó negyed előtt (45-57), ahol megint bejöttek rögtön 10 pont alá, de mielőtt még bármilyen remény felcsillant volna számukra, Gibbs és Ferencz triplája már agyon is lőtte az oldalukra kerülő momentumot (49-63). Itt láthatóan teljesen feladta a Falco a meccset, folyamatosan nőtt a differencia a két fél között, Csorvási kosara után a 35. percben megvolt a 20 pontos különbség is (52-72).

A Körmend parádés játékot nyújtott az ismert előzmények után, végig uralták a meccset, tükörsimán, 83-66-ra nyertek, így holnap ők játszanak az Albával a második elődöntőben.

A meccs legjobbja Lenzelle Smith lett.

Foto, Slide - vaol.hu, Unger Tamás

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus