A Körmend nyerte a 46. Göcsej Kupát

Védőjátékával alapozta meg magabiztos, nagy különbségű sikerét az Egis Körmend a Falco ellen.

46. Göcsej Kupa - Döntő

Falco KC Szombathely - Egis Körmend 62-79 (15-20, 14-22, 14-25, 19-12)
Zalaegerszeg 700 néző  Vezette: Papp, Pálla, Tőzsér

Falco:  Jovanovic 10/6, Butorac 9/3, Váradi 12/6, Bognár 7/3, Wright 8. 
Csere: Comagic 9, Hallik 4/3, Simon K. 3, Hódi -.
Vezetőedző: Kálmán László.

Körmend: Perry 15/3, Channels 9/3, Ferencz 5/3, Tóth N. 4, Dickerson 16/3.
Csere: Duinker 16, Katura 8/6, Lakosa 4, Farkas 2, Németh -.
Vezetőedző: Teo Cizmic.

A Körmend határozott védekezésének köszönhetően ragadta magához a kezdeményezést a találkozó elején. Bognár révén ébredt a Falco, a fiatal magasember előbb triplát, majd egy közeli duplát értékesített. A csapatok hadilábon álltak a hárompontosokkal, az elsőt a piros-feketében játszó Körmendnél Dickerson szerezte, de jött a válasz Váraditól. Három tetszetős akciót is kosárral fejezett be a Körmend, de a Falco kapaszkodott, jól lepattanóztak a sárga-feketék, több labdát kaparintottak meg a támadó oldalon is, mégis öt pontos Körmend vezetéssel zárult az első felvonás. (15-20) Az új körmendi szerzemény, Duinker két sikeres közelivel villámgyorsan tíz pont közelébe tolta a differenciát. S hiába dobot Jovanovic végre triplát a szombathelyieknél, Duinker középtávolija és Lakosa ziccere után tíz pontot számolt a népes körmendi tábor az ellenfélre. Bár a Cizmic-legénység offenzívái nem mindig zárultak sikerrel, így is tetemes előnnyel vonulhattak hosszabb szünetre Ferencz Csabáék, mivel a túloldalon csak Jovanovic, illetve Hallik szállított csak pontokat. .

12-4-es futással kezdte a harmadik tíz percet a Körmend, ami azt jelentette, hogy már húsz pontos differencia állt a két együttes között. Simon Kristóf 2+1-es játéka és Wright indítás utáni ziccere faragott egy keveset a Falco hátrányából és késztette időkérésre Cizmic mestert. A sziporkázó Diunker  és Dickerson villámgyorsan visszaállították a húsz pont feletti különbséget. Hamar elcsendesedett a csarnok, amikor Channels maradt lent a parketten, jobb bokáját fájlalva, az amerikai hátvéd már nem tudott visszatérni a találkozó hátralévő részében. Nagyon hamar begyűjtötte öt csapatszemélyijét a Falco, s Jovanovic törekedett, hogy legalább csökkentse némileg együttese hátrányát, de a Körmendből újra és újra érkezett valaki, aki könnyű pontokat tudott tenni az eredményjelzőre. A záró játékrész második felében már könnyen tartotta meg masszív fórját a piros-fekete alakulat - pedig Váradi ráérzett a külső dobásokra-, s amellett, hogy magabiztosan nyerte a vasi rangadót, elhódította a Göcsej Kupa első helyét is.

Kálmán László, a Falco KC Szombathely vezetőedzője: – Az első pár percben még tartottuk magunkat, aztán volt egy rövidzárlat, amikor a Körmend dobott hét üres ziccert, amire nem értünk vissza, nem faultoltuk le, ez adta a különbséget. A második félidőben az új játékosuk és a többiek is kellő hangulatban vágtak neki a játéknak, elmentek húsz ponttal. Tudtunk kozmetikázni, de fizikálisan felőröltek bennünket, gratulálok nekik. Mi egy picit ma megilletődöttek is voltunk, de dolgozunk tovább.

Teo Cizmic, az Egis Körmend vezetőedzője: – Nagyon jó és hasznos torna volt ez a számunkra, megnyertük a kupát természetesen elégedett vagyok, kivéve Channels sérülését. Szerettünk volna három jó, erős mérkőzést játszani, ez sikerült is.

Fotó - Jene Sándor - kezdő5.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus