A Körmend nyerte a rangadót!

A két csapat történetének 109. bajnokiját nagy csatában, változatos mérkőzésen nyerte a Körmend. Az első félidőt a vendégek uralták, ám a harmadik játékrész nagyon jól sikerült a hazaiaknak, elhúztak, előnyüket pedig a mérkőzés végéig megtartották.

Magyar NB I, A-csoport, alapszakasz, 8. forduló

Inkognito Fashion Körmend BC - Zalakerámia-ZTE KK 82-74 (18-23, 18-14, 24-14, 22-23)

Körmend, Szentély Aréna 1800 néző   V.: Cziffra Cs., Ádám J., Makovsky Sz., (Gincsai dr.)

Körmend: Moore 19, Fears 21, Ferencz 3/3, Farkas 0, Rakocsevics 24.
Csere: Kusnyer 5/3, Grebenár 4, Fodor G. 0, Török 4/3, Kutasi 0, Sonyák 2. Vezetőedző: Hencsey Tamás

Zalaegerszeg: Boston 10, Gáspár 2, Kovács 13/3, Safford 14, Lekli 17.
Csere: Kámán 10/6, Koma 8, Puszta 0. Vezetőedző: Völgyi Péter

Kipontozódott: Boston a 35., Kovács a 40. percben.

A mérkőzés statisztikája ITT elérhető!

Nincs még két olyan csapat a jelenlegi felsőházban, amely ennyiszer találkozott volna a múltban. A 109. egymás elleni bajnokit játszotta a Körmend és a ZTE.

Mindkét együttes feledtetni szerette volna a közelmúlt eseményeit szurkolóival. Telt ház előtt köszöntötték Kutasi Gergelyt, aki éppen 200. felnőtt bajnokijára készült a Körmend mezében. Még a feldobás előtt megkezdődött a szurkolótáborok szópárbaja, de szerencsére ennél több nem történt, köszönhető volt ez a kiemelt biztosításnak is. A mérkőzés elején úgy tűnt, tanult a korábbi hibáiból a hazai csapat, mert határozott, agresszív támadójátékkal 6-0-ra lépett el, de ébredtek a vendégek. Több szerzett labdából megfordították az állást, Kovács Ádám vezérletével. Koma Dániel is jól állt be és Lekli József is határozott volt a palánk alatt, állandósult a vendégelőny. A 14. percben már nyolccal volt előrébb a ZTE, ismerős lehetett a helyzet a hazaiaknak, hiszen a közelmúlt meccsein is gyakran kellett hátrányból küzdeniük. Fears és Rakocevic pontjaival sikerült a zárkózás, és amikor Moore is betalált, akkor vezetett a Körmend, de a félidő végén Kámán Tamás büntetőivel a ZTE vezetett egy ponttal. A harmadik negyed elején Moore pontjaival megint 6-0-s rohanással robbantott a hazai csapat, de a Zetének innen még volt visszaút. Lekli kosarával egyenlítettek a vendégek. A 26. percben aztán megtört a jég, és a tízedik kísérletből Török Rolland megszerezte az első hazai triplát, amit Ferencz Csaba hármasa követett, ekkor dőlt el a meccs.

A ZTE még kapaszkodott, és bár Gerald Boston kipontozódott, Kámán Tamás a hátára vette a csapatát, és többször is betalált. A 38. percben dobott triplájával háromig fel is zárkóztak a kékek, de a taktikai faultok utáni büntetőkből tartotta előnyét a Körmend. Összesen 32-szer állhattak a vonalra a hazaiak, ebből Jeremy Fears 16-szor. A zalaiak 14-szer tehették ugyanezt. A három idegenlégiós vezérletével megérdemelten nyert a hazai csapat, megtörve ezzel öt meccses rossz sorozatát. Kedden azonban újabb kihívás vár rájuk, az EuroChallenge kupában a BC Kijevet fogadják.

Hencsey Tamás: – Az első félidőben csak periódusaink voltak, de később már sokkal jobb volt a játékunk. Megnyertük a lepattanó csatát, ami nagyon fontos volt. Továbbra sem mennek jól a hármasok, de a harmadik negyedben a magunk javára fordítottuk a mérkőzést, ott dőlt el. Köszönjük a szurkolóink fergeteges bíztatását!

Völgyi Péter: – A második félidőben jobb volt a Körmend, ezzel nyerte meg a meccset. Mi tartalékosan is nagyot küzdöttünk, de voltak rossz periódusok a játékunkban. Számomra kicsit furcsa volt a büntetők aránya, egy ilyen agresszív játékot hozó mérkőzésen nem biztos, hogy ilyen különbségnek kellene lennie.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus