A Körmend Richards brutális meccsével verte az Albát!

A center a szezon legnagyobb egyéni teljesítményét hozta, de az Alba nagyot hajrázott, végül Burgess győztes tempója döntött

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 16. forduló

EGIS Körmend – TLI-Alba Fehérvár 90-88 (20-17, 14-28, 27-20, 29-23)
Körmend, Cziffra Cs., Török R., Fodor A. (Forrai)

Körmend: Walker 8, Burgess 9, Ferencz 9/3, Török 7, Richards 41/15
cserék: Latinovics 8/6, Popadics 8/6, Tóth N. -, Sonyák -

Alba: Simon 5/3, Kromah 8/3, Wood 10/6, Juhos 12, Csorvási 7
cserék: Tóth P. 10/6, Kalve 21/6, Supola 15/6

Teljes statisztikát itt találtok!

Az eredmény alakulása. 4. p.: 14-4. 7. p.: 18-12. 14. p.: 20-28. 18. p.: 29-33. 21. p.: 34-50. 25. p.: 47-50. 31. p.: 66-66. 37. p.: 77-75.

Kipontozódott: Juhos, 35. p.


Nagy lendülettel és pontos dobásokkal kezdett a Körmend: Ferencz és Richards hármasára Juhos duplával válaszolt, de Richards újra távolról talált be, 11 pontnál tartott már és tíz volt közte, amikor Székely Norbert kért időt. A vendégek vezetőedzője cserékkel frissítette csapatát, amely zárkózni kezdett, hiszen Wood és Supola is triplát dobott. A kisszünetig három pontra szűkült a különbség, utána viszont megfordult a világ: az Alba sorra dobta a triplákat, a Körmend pedig beragadt. 0-11-es rohanást igyekezett megtörni Déri Csaba, amikor maga köré hívta játékosait. Ezt követően hiába lépkedett négy pontos különbségig a támadásban szinte csak Richardsra építő Körmend, néhány elkapkodott támadást könnyű kosarakkal és újabb triplákkal büntetett az Alba, 11 pontos előnyt kiharcolva a nagyszünetre.

Ez gyorsan 16-ra nőtt, aztán beindult Ferencz és Richards, 43-50-nél jött a vendég időkérés - hiába, mert 47-50-ig meg sem állt a Körmend. Aztán újra tíz lett közte, mert könnyedén jutottak el a hazai gyűrűig a fehérmezesek. A 30. percig szívós munkával újfent négyig zárkózott a Körmend, izgalmas utolsó tíz perc ígérkezett. Pláne, amikor kilenc perccel a vége előtt Ferencz büntetőivel egyenlő volt az állás. Újra a szokásos forgatókönyv következett, ellépett az Alba, majd jött a fordítás. Másfél perc volt hátra, amikor Latinovics és Popadics hármasai után már öttel ment a Körmend, de még mindig volt csavar a meccsben: öt másodperccel a vége előtt kiegyenlített az Alba. Már szinte mindenki a hosszabbítást várta, de Burgess az utolsó másodpercben emberről dobott egy távoli kettest. Égszakadás, földindulás, kosárünnep Körmenden…

Mestermérleg:

Déri Csaba: – Ez egy olyan mérkőzés volt, amelyen mindkét csapat győzelmet érdemelt, gratulálok az ellenfélnek is! Rengeteg taktikai váltás volt a 40 perc alatt, mindkét oldalon. Az Alba több védekezési formánkat is kijátszotta, folyamatosan változtatnunk kellett. Mi olyan helyzetben vagyunk, ahol minden bravúrra szükség van a felkapaszkodáshoz, a mai egy ilyen volt. Köszönjük a szurkolást!

Székely Norbert: – Sok mérkőzést éltem meg az elmúlt időszakomban, ez is egy kuriózum volt. Azért, mert egy nagy mérkőzést tudtunk játszani Körmenden, és mert elképesztő végjátékban dőlt el. Nagyon kulturáltan, szépen játszott a hazai csapat, megérdemelte a győzelmet. Mióta itt vagyok az Albánál, most játszottunk a legjobban, remélem, hogy a tendenciánk meg fog fordulni, és nyerni is tudunk, már a következő mérkőzésen.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus