A Körmend sem tudta bevenni Szombathelyt: Falco-siker a rangadón

A negyedik negyed elején beütött rengeteg fault pecsételte meg a Körmend sorsát a vasi El Clásicón, bevehetetlen maradt az Aréna Savaria.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 18. forduló 
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Egis Körmend 83-79 (23-16, 15-21, 19-24, 26-18)

Falco: Govens 23/6, Perl 14, Váradi 19/9, Boriszov 15/3, Taylor 7. 
cserék: Norfleet 3/3, Pustahvar 2, Tóth N. -

Körmend: Wright 12, Hollins 8, Ferencz 9/9, Tuoyo 11/3, Horti 2. 
cserék: Davis 5/3, Németh Á. 3/3, Fanning 20/9, Halász -, Csorvási 9. 

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Váradi Benedek két triplájával a Falco nyitotta jobban a mérkőzést, a Körmend támadójátéka eléggé akadozott az első percekben, az első negyed közepén már 15-6-nál kért időt Gasper Potocnik. Ez valamelyest hatott, de óriási változást azért nem hozott, meglett a közte tíz és főleg a lepattanókat tekintve volt nagyon komoly előnyben a Szombathely, hiszen a játékrész végén 14-5-re vezetett ebben a mutatóban és már hét támadót is behúztak Boriszovék. A várt parázs hangulatra természetesen nem lehetett panasz és a második negyedben már hullámzóbbá vált a találkozó, felkapaszkodott az MTE, majd ismét meglépett a Falco és tíz pont felett is járt a különbség. A nagyszünet előtti percek aztán megint a Körmendről szóltak és a vendégek egy 14-2-es rohammal zárták a félidőt, így hiába vezetett az első percektől kezdve Szrecsko Szekulovics alakulata, a harmadik negyed alig egypontos távolságról indult.

A Falcónál Váradi és Perl is elérte már a tíz pontot, míg a Körmendnél főleg Hollins és Csorvási tudta tolni a szekeret, a legnagyobb különbség pedig továbbra is a lepattanózásban volt tetten érhető: 14 (!) támadót szedtek a szombathelyiek egy félidő alatt, itt kellett leginkább változtatniuk Tuoyóéknak. A hazaiaknál Govens dobásai nem igazán ültek, öt pontot és 2/7-es mezőnymutatót tett hozzá eddig és a sárga-feketék csapatszinten is csak 34,2%-kal céloztak, ezért nem tudtak nagyobb előnyt kovácsolni a palánk alatti fölényükből. 

A fordulás után Wright büntetőivel kiegyenlített az MTE, de Govens emelt a tempón, agresszívebb üzemmódra váltott és Boriszov is berámolt két triplát, így ismét meglépett hat ponttal a Falco, innen kellett újra feljebb kapcsolnia a vendégcsapatnak. Ezt azonban sikerült megtenniük Ferenczéknek és egy futtából dobott Fanning-triplával a meccs során először átvették a vezetést is három perccel a harmadik negyed vége előtt, itt már Szekulovicsnak kellett időt kérnie. Ez viszont nem igazán hatott, jött még egy tripla Fanningtől, Davis behúzott egy hatalmas alley-oopot és hat pontos előnyt épített ki Potocnik csapata, csak Govens tartotta meccsben a Falcót - a honosított magyar válogatott hátvéd egymaga tíz pontot szórt ebben a játékrészben.

A záró etapban aztán felforrósodott az addig sem túl hűvös hangulat. Rögtön két kőkemény körmendi faulttal indult a játékrész, majd Csorvásira ráfújták a játékvezetők a negyedik személyi hibát, sőt, amíg ezt vitatta, megkapta az ötödiket is - alig egy perc alatt 9-0-t futott a Falco és minden szempontból fölénybe került. A vendégek nem egészen két perc alatt hat faultot ütöttek be, teljesen kiestek a ritmusból elöl-hátul, Potocnik őrjöngött, a Falco-roham 13-0-ra hízott, iszonyatosan nehéz helyzetbe került a Körmend. Ez pedig döntőnek bizonyult, egyszer még feljöttek négy pontra Hollinsék, de Govens bevert egy hármast, ezzel megállította a vendégek utolsó rohamát, több fordulat pedig nem történt: nem tudta megtörni az Aréna Savaria varázsát az MTE, a Falco nyerte a vasi rangadót.

fotó: falcokc.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus