A Körmend simán legyőzte a Falcót a vasi rangadón

Bár 11 percig kifejezetten gyengén játszott az Egis Körmend együttese, utána ritmust váltottak a piros-feketék, a 15. perc után állva hagyták a Falcót, és végül 91-76-ra győztek.

Magyar férfi A-csoport, alapszakasz, 5. forduló
Egis Körmend (3-1) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (2-2) 91-76 (15-20, 26-16, 30-18, 20-22)

Egis Körmend: Wright 16/3, Hollins 15/6, Fanning 14/6, Tuoyo 19/3, Horti -.
Csere: Davis 7/3, Ferencz 13/6, Csorvási 7, Halász -, Márton -.

Falco: Govens 8, Perl 22/3, Váradi 8/6, Boriszov 18/12, Tóth 2.
Csere: Pustahvar 8/3, Norfleet 8/6, Zsigeranovics 2.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken megtaláljátok!

Govens és Boriszov kosaraival 0-5-tel kezdett a Falco, amire Wright, majd a negyedik perc végén Tuoyo válaszolt, de rengeteg volt az elemi hiba mindkét oldalon a találkozó első negyedének első felében - a rontott dobások mellett eladott labdák és támadóhibák is voltak szép számmal. A vendégek nyugodtak meg előbb, és bár két triplának köszönhetően a 9. percig tartotta magát a Körmend (13-14), Perl vezetésével egyértelműen a Falco játszott jobban már ebben a szakaszban is, öt ponttal vezettek is 10 perc játék után (15-20) - a körmendiek játékában nem sok fantázia volt ekkor, és az egyébként korábban többször is húzóembernek számító Fanningnek sem nagyon jöttek be a dolgai egy triplát leszámítva.

A második felvonás elején aztán pillanatok alatt ellépett a Szombathely a Norfleet-Zsigeranovics-Perl trió kosaraival, időt is kért Gasper Potocnik (15-27). A játékmegszakítás a hazaiak támadójátékára hatott azonnal, Csorvási gyors öt pontjával közelítették a vasi riválist, a felvonás feléig azonban Szrecsko Szekulovicsék tartották 10 pontos fórjukat (24-34). Itt húzták ki a dugót a Falcónál, a Körmend pedig az extázisban játszó Tuoyo vezetésével (csak ebben a szakaszban 8 pontot szerzett a magasember) a 18. percre egyenlített egy 10-0-s rohanással (34-34). Govens büntetőivel ugyan még a Falco szerzett újra vezetést, de a félidő vége Fanning vezetésével megint a hazaiaké volt, akik egy 17-2-t futottak a negyed utolsó szűk öt percében, így öt ponttal vezettek a nagyszünetben (41-36).

A fordulás után a Körmend lendületben maradt, nem akadt olyan támadás, amelyből ne dobtak volna pontot - és ebben a szakaszban ebből mindenki kivette a részét -, a túloldal Boriszov két triplájával próbált kapaszkodni ellenfelébe (50-42). A vendéglátó nem tudott hibázni, a szombathelyieknél pedig Perl volt többször is eredményes, mielőtt a 25. perc végén Wright megsérült volna (57-48). Ez sem vetette vissza az első negyedhez képest teljesen más arcát mutató Körmendet - a piros-feketéknél Hollins faulttal együtt és anélkül is hármast szórt, de mindenki hozzátette a magáét. A Falcónál ugyan Perl és Váradi is hárompontos akciókkal jelentkeztek, de ezek voltak az egyetlen pontok a szombathelyiektől a negyed második felében, a Körmend pedig a végén 0.4 másodperc alatt is kosarat szerzett, 17 ponttal vezettek a hazaiak 10 perccel a vége előtt (71-54).

A negyedik negyed elején eldőlt, hogy nem lesz nagy feltámadás már ebből, miután nagyon gyorsan 20 pont fölé nőtt a távolság, és teljesen egyoldalúvá vált a küzdelem - a Körmend sem izgulta már túl ezt a 10 percet, a Falco pedig látszólag már a következő mérkőzésre gondolt. Végül 91-76-ra győztek a hazaiak, akik a 11. perc után teljesen más fordulatszámra kapcsoltak támadásban, a 15. perc után pedig egyértelműen uralták a mérkőzést.

Foto, Slide - fiba.com, Jene Sándor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus