A Körmend üzenetértékű játékkal szedte szét a Sopront

Az első félidőben még tartotta magát támadásban a Sopron, fordulás után viszont brutális öt percet produkált a Körmend és gálázva hozta a nyitómeccset.

Magyar férfi NBI/A. csoport, negyeddöntő, 1. mérkőzés

Egis Körmend (1.) - Soproni KC (8.) 104-72 (27-23, 29-21, 34-16, 14-12)

Körmend: Price 23/15, Bradford 12/6, Ferencz 13/12, Hammonds 17/9, Delas 8.
Csere: Csorvási 11, Thames 8, Takács 3/3, Lajsz 4, Kiss M. 3/3, Kiss B. 2, Oroszi -.

Sopron: Supola 14/6, Warner 18/3, Lemar 11/9, Wiggins 8/3, Gordon 12. 
Csere: Molnár 6, Dénes -, Werner -, Buzsáki 3/3, Élő -.

A mérkőzés statisztikája ide kattintva elérhető!

Az első kiemelt Körmend kapta el jobban a rajtot a párharc nyitó mérkőzésén, Hammonds, Price és Ferencz is betalált kintről, pillanatok alatt 11-5-re húztak el a hazaiak. A vendégek gyors időkéréssel rendezték a sorokat, Lemar vette kézbe a dolgokat, pontjaival 11-10-ra jöttek fel, de a vezetést nem tudták átvenni, mert Ferencz két újabb hármassal állította el a vérzést (20-14). A soproni kispad kapott technikait egy szerintük elmaradt fújás miatt, ettől kicsit fel is paprikázódtak a vendégjátékosok - szerencsére ezt a plusz energiát a kosárlabdára fordították, és a negyed végére Warner, Gordon és Wiggins is csatlakozott Lemarhoz, teljesen nyílt volt a mérkőzés (27-23). 

A második negyed elején két centerrel állt fel a Körmend, hirtelen mindkét oldalon besűrűsödött a palánk alatti terület - Csorvási percei voltak ezek, a hazaiak egyik magasembere elöl-hátul remekelt, de Delastól is érkeztek szép megoldások. A fiatal Takács is beszórt egy hárompontost, a hazaiak pedig elkezdtek komolyan felpörögni támadásban, ezt a Sopron egyre nehezebben tudta lekövetni. A visszatérő Supola segített a gondokon, vele támadásban megtalálta a ritmust a vendéggárda, azonban ez is csak arra volt elég, hogy a 7-9 pontos differencia ne nőjjön tovább - Warner egyébként egy trükkös alapvonali bedobással és ziccerrel színezte a játékot, mindkét oldalon potyogtak a szép kosarak ebben az időszakban. A 17. percben már 50-40 (!) állt az eredményjelzőn, a pontesőt a rosszabbul álló Sopron mestere unta meg - Sabáli Balázs mellett azonban Matthias Zollner is felhívhatta a figyelmet a védekezésre, a negyed hátralévő részében jobban meg kellett szenvedni a kosarakért (56-44). 

A második félidő elején valósággal kirobbantak a hazaiak az öltözőből, támadásban kiválóan járatták a labdát, kis túlzással aki pályán volt, beszórt egy hármast, különösen Hammonds és Bradford volt elemében, hátul pedig teljesen ráerőltették akaratukat a Sopronra, a jó védekezésekből rendre indulni tudtak és látványos kosarakkal szórakoztatták a közönséget. A Körmend 5 perc alatt egy 24-6-os (!) futással 80-50-re módosította az állást, ennyi idő alatt gyakorlatilag eldöntötték a mérkőzést. A Sopront még az ág is húzta, Warner egy ütközés után a bal térdét fogva sántikált le a pályáról - később szerencsére vissza tudott térni. A vendégek becsületére legyen mondva, hogy nem adták fel, mentek előre, de a hazaiak félig-meddig a cseresorukkal játszva is tartották a különbséget (90-60). 

A negyedik negyedben a hazaiaknál és a vendégeknél is pályára kerültek a kevesebb lehetőséget kapó játékosok, de egyik csapat sem ültette le végleg a kezdőjátékosait, az edzők igyekeztek mindenkit tűzben tartani a játékrész első felében. A Körmend 100. pontját Ferencz Csaba szerezte egy triplával, a negyed végére pedig már mindenki kapott néhány percet. Összességében a Körmend intenzív támadójátékával egész mérkőzésen gondja akadt a kisebb rotációval dolgozó Sopronnak, a hazaiak pedig a második félidő elején megmutatták, hogy a védekezésük is remekül tud működni. 

A párharc állása: 1-0 a Körmend javára.

Kép: Egis Körmend Hivatalos Facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus