A Körmend volt higgadtabb a vasi rangadó végjátékában

Nem kezdődött jól a középszakasz a Körmendnek, első négy mérkőzésükből hármat elvesztettek, csak a sereghajtó Nyíregyháza ellen tudtak diadalmaskodni - legutóbb Szegeden kikaptak. Ennek ellenére sem volt különösebb veszélyben az alsóházi 1. helyük, de a hazai meccseikre oda kell figyelniük a hátralévő fordulókban. A vasi rangadóra érkező szombathelyiek eddig három mérkőzést tudtak le, a ZTE elleni győzelem után azonban két vereség következett, így a Jászberény utolérte őket, és veszélyes közelségbe került az utolsó előtti, osztályozót jelentő hely. 

 

Magyar Férfi NBI/A. középszakasz, alsóház, 6. forduló

Egis Körmend - Falco-Trend Optika KC Szombathely 86-82
(16-19, 21-12, 19-25, 30-26)

Körmend, Városi Sportcsanok, vezette: Benczur T., Farkas G., Balog Gy., (Páli dr.)

Körmend: Wisseh 21, El-Amin 20/3, Ferencz 11/9, Farkas 5, Rakocsevics 24.
Csere: Sonyák -, Kutasi 3/3, Sömenek -, Grebenár 2, Doktor -.

Falco: Vlahovic 9/3, Simon -, Perl 14, Mitchell 17/6, Szabó M. 5.
Csere: Will 22/18, Zagorac 10, Váradi B. 5, Bazsó -.

A mérkőzés hivatalos statisztikája ezen a linken elérhető. 

A körmendi klub ezen a napon jelentette be, hogy további két évre elkötelezte magát a csapathoz a súlyos vesesérülése előtt meghatározó teljesítményt nyújtó Török Rolland, aki csak külföldre távozhat, ha megfelelő ajánlatot kap. A montenegrói centert, Zsarko Rakocsevicset abból az alkalomból köszöntötték, hogy a Kezdő5.hu szavazásán a voksok több mint felét megszerezve a szurkolók a hazai alapszakasz legjobb játékosává választották, nem érdemtelenül.

Összeszedettebben, taktikusabban kezdett a Falco, meg is lett az eredménye: gyorsan hét pontra nőtt a vendégelőny. Perl Zoltán ismét igazolta, hogy fiatalon is klasszis teljesítményre képes, de Mitchell is ponterősnek bizonyult. Cserékkel operált a Körmend, és a negyed végére háromra szűkítette a különbséget. A második negyedben azonban újra elhúzott a szervezettebben védekező és támadó vendégcsapat. Aztán beindult a hazai védekezés, és egy 9-0-s rohammal fordított a Körmend. El-Amin és Wisseh is feljavult, Ferencz első triplája pedig már nyolc pontos hazai fórt eredményezett, amiből hat marad a félidőre.

A szünet után Will két hármasával felzárkózott a Falco, Perl zsákolt és már csak egy volt közte. Will harmadik triplája után vendégvezetésnél kért időt Hencsey Tamás. Rakocsevics pontjaival tartotta az egál körüli eredményt a Körmend, majd El-Amin talált be távolról, és újra hazi előny állt a táblán, de éppen ő kapkodta el az utolsó támadást, amiből a Falco Zagorac révén dudaszóra egyenlíteni tudott. Jött a negyedik negyed, amelyben Will már a hatodik hármasát is elsüllyesztette, mégis a hazaiak szereztek 30 pontot, jobban bírták idegekkel a végjátékot. A 38. percben Váradi kosarával még eggyel ment a Falco, de Rakocsevics és Wisseh rendre betalált, mínusz hatnál Vlahovic és Szabó is hibázott, így hiába kapaszkodtak a vendégek, a Körmend ismét behúzta a vasi rangadót, amelyen életében először a felnőtt csapatban mutatkozhatott be a 16 éves körmendi tehetség, Doktor Péter.


Mestermérleg:

Hencsey Tamás: – igazi vasi El Classico volt! Brusztolós, kemény játékkal. Mindkét csapatnál sok volt a hiba, de a győzelem mellett annak is örülök, hogy jobban védekeztünk, mint legutóbb Szegeden. Köszönjük a szurkolóink biztatását!

Andjelko Mandic: –Gratulálok a Körmendnek, kicsivel jobbak és szerencsésebbek is voltak, mint mi. A legnagyobb baj a 16 eladott labdánk volt. A küzdés, az akarás megvolt, ezzel elégedett vagyok, de a végén volt néhány hibánk, ami döntőnek bizonyult.

Fotó, slide: Jene Sándor, bckormend.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus