A Körmendé a tét nélküli vasi rangadó

A két húzóembere nélkül felálló Falco nem bírt a kiválóan triplázó, Ferencz Csaba fémjelezte megyei riválisával, amely megérdemelten nyert. 

Magyar Férfi Bajnokság, NBI/A-csoport, Középszakasz - 9. forduló

Egis Körmend (14-17) - Falco-Trend Optika KC Szombathely (18-13): 101- 90
(24-28, 22-23, 33-16, 22-23)


Egis Körmend: Walker 9/9, Popadics 23/9, Ferencz 32/27, Török 17, Richards 3.
Csere: Tóth N. 13, Latinovics 2. Vezetőedző: Déri Csaba.

Falco-Trend Optika KC Szombathely: Váradi 2, Doyne 24/3, Perl 23/3, Dukics 3/3, Krsztanovics 18/3.
Csere: Bognár 9/3, Hall 6, Will 5/3, Hódi -, Varga M.-, Kovács B.-, Popgyákunik -. Vezetőedző: Kálmán László.

Kipontozódott: -

A mérkőzés statisztikája az alábbi linken elérhető!

Több hiányzója volt a vendégeknek, Köztük Martinics és Majsztorovics is, mégis a 7-4-es körmendi vezetés után 10-2-es rohammal elléptek Kálmán László tanítványai. A Körmend időkérés után utolérte ellenfelét, de Perl vezérletével megint elhúzott a Falco. Perl triplája után Ferencz és Walker is betalált távolról, jött a vendég időkérés 21-24-nél. A kisszünetig eggyel még megtoldotta előnyét a vendég gárda.

Négyről gyorsan 12-re nőtt a vendégelőny, miután Popadics sportszerűtlen hibát követett el támadásban. Doyne pontjait követően Will és Dukics is triplát szerzett, míg a körmendi dobások java lejött. Ferencz harmadik triplájával lépett tízen belülre a Körmend, de ezt követően még egy indítást is sikerült elrontani, Richards rossz helyre passzolt, a padon találta magát, és mint kiderült, később már nem is játszott a meccsen. Ekkor lódult meg a hazai csapat. Kálmán László 37-44-nél érezte ezt, kikérte második idejét, de a hazaiak meg sem álltak az egyenlítésig, 12 pontos hátrányt ledolgozva. Ebben ismét nagy segítséget nyújtott a fergetegesen szurkoló hazai tábor. Ugyanakkor a vendégek sem maradtak külső támogatás nélkül, hiszen a vendégszektorban sem volt üres hely. A negyed végét öt ponttal megnyerték, ennyivel vezettek a szombathelyiek nagyszünetben.

Aztán fogyni kezdett a körmendi hátrány, Ferencz negyedik triplája után már csak egy volt közte. Többször átvehette volna a vezetést a hazai csapat, de nem sikerült, Doyne pedig utolsó pillanatban zsákolt. A 24. percben viszont már a hatodik triplát süllyesztette el Ferencz, ekkor eggyel már ment, és alaposan beindult a hazai gárda. Főleg Ferencz és Popadics pontjaival, de kiegészítve Walker, Török és Tóth hatalmas szívével tíz fölé növelte az előnyét az MTE.

Az utolsó tíz percet 12 pontos fórban várta a nagyot küzdő hazai csapat. Másfél percig nem esett kosár, majd Walker blokkolta Perlt, a megszerzett labdából triplát szerzett az irányító, máris jött a vendég időkérés, 82-67-nél. Ferencz nyolcadik hármasa után már 18 ponttal volt előrébb a Körmend. Bognár hármasa után Déri Csaba kért időt, 85-70-nél. Doyne és Krsztánovics is hármast dobott, csökkent a hazai előny, de Ferencz beemelte 9. tripláját, Kálmán László kért időt.

Ezt követően már taktikusan, hosszan támadva játszott a Körmend, Kálmán László pedig kerete minden tagjának játéklehetőséget adott a vasi rangadón. A másik oldalon ez csak azért nem történt meg, hogy a teljes második félidőt hihetetlen akarással és remekül végigjátszó ötös fejezhesse be az utolsó hazai mérkőzést a szezonban.

Déri Csaba: – Sokáig nem működött a védekezésünk. Alacsony szerkezetre váltottunk, ráadásul Ferencz a szezon legjobbját nyújtotta. Két négyes posztú játékossal, igazi center nélkül játszottuk végig a második félidőt, és megismételtük azt a fantasztikus játékunkat, amit az Alba ellen is mutattunk. Gratulálok a Falco-nak az U21-es bajnoki címhez, és sok sikert kívánok nekik a rájátszásra is. A legfontosabb dolgom pedig az, hogy ismét megköszönjem szurkolóink teljesítményét, igazi hatodik emberként űzték, hajtották a csapatot, nélkülük nem sikerült volna!

Kálmán László: – A Körmend megérdemelten nyert, mert ránk tudta erőltetni az akaratát, és egy Ferencz-el jobb volt, mint mi. Köszönöm a szurkolóink bíztatását.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus