A KTE legyőzte az Inter Bratislavát

A II. Morgen Ferdinánd Emléktorna második napjának első meccsén a harmadik helyért lépett pályára a KTE-Duna Aszfalt együttese, illetve a szlovák Inter Bratislava. Kifejezetten gyenge első negyed után a félidőben is fej-fej mellett voltak a csapatok. A Kecskemét a harmadik negyedben magához ragadta a kezdeményezést, és bár kicsit korán fejezték be fejben a mérkőzést, így is magabiztosan, 79-67 arányban győztek.

II. Morgen Ferdinánd Emléktorna, Bronzmeccs
KTE-Duna Aszfalt - Inter Bratislava (szlovák) 79-67 (12-11, 19-22, 26-13, 22-21)

KTE-Duna Aszfalt: Rakics 11/9, Kovács 2, Djeraszimovics 12/3, Ivosev 9, Karahodzics 16.
Csere: Kinney 13/3, Pongó Má. 4, Mészáros -, Hegedűs 4/3, Barovics 8.

Inter Bratislava: Milosevic 14/3, Kosa -, Bilik 2, Dykstra 8, Sedmák 19/3.
Csere: Baldovsky 6, Musil 8/3, Kuffa 7/3, Starosta 1, Babic 2.

A teljes statisztikát ezen a linken eléritek!

Borzasztóan gyenge első negyedet láthatott a paksi közönség. Ivosev és Karahodzics pontjaival a KTE gyorsan előnyhöz jutott, hiszen három perc után 8-2-re vezettek Ivkovicsék - a szövetségi kapitány csak a félidő végén csatlakozott a kecskeméti kispadhoz -, ezt követően azonban bedeszkázták a gyűrűt a magyar együttesnek, a negyed utolsó másodpercében dobott két Djeraszimovics büntetőig összesen egy Ivosev kosarat tudtak szerezni. A szlovákok nem túl nagy ütemben, de elkezdték a felzárkózást, Musil és Sedmak kosaraival egyenlítettek is, sőt, előbbi 2+1-ével ők vezettek a már említett Djeraszimovics büntetőkig (12-11).

A második negyed elején Ivosev és Baldovsky váltottak kosarakat, majd Milosevic és Kufa pontjaira válaszolt Karahodzics (22-21). Továbbra is lendületben maradtak a szlovákok, akiknek sokkal jobban ment a pontszerzés, mint az elején, Kufa 2+1-ére és Dykstra kosarára azonban Kinney és ismét Karahodzics válaszolt (26-26) - utóbbi egyértelműen a legjobb kecskeméti volt az első félidőben Ivosev mellett. Sedmak tartotta jó első félidőben mutatott formáját egy triplával és egy duplával, a félidőt azonban Kinney hármasa zárta, így csak két pontos előnnyel mentek a szlovákok a nagyszünetre (31-33).

A fordulást követően a Kecskemét beindult támadásba: Djeraszimovics és Rakics is betalált kintről, Karahodzics pedig 2+1-es akciót mutatott be (40-35). Nagyon sok faultot fújtak ekkor a játékvezetők, és pár kosárváltás után a KTE jött ki jobban ebből is, Djeraszimovics két kettese után Kinney is betalált (49-40). A szlovák bajnok nem nagyon akart leszakadni, megint visszajöttek hat pontra Sedmak és Dykstra kosaraival. Ez a két ember volt a főszereplő a Barovics elleni különpárharcban is - előbbire sportszerűtlent fújtak a 27. percben, utóbbit kiállították a 29-ben, miután hátulról nekiment a montenegrói centernek. A paprikás hangulatú játékrészt Kinney két duplája zárta le, 11 ponttal vezetett már a Kecskemét (57-46).

Az utolsó játékrészt kiválóan kezdte Sztojan Ivkovics csapata, Karahodzics, Rakics, Djeraszimovics, Hegedűs és Kovács is betaláltak, így 10-2-vel nyitották a felvonást, és már majdnem 20 egységgel vezettek (67-48). Öt és fél perccel a vége előtt mintha kicsit meg is nyugodott volna a magyar együttes, Kuffa és Sedmak vezetésével azonban elkezdett felzárkózni az Inter Bratislava, Milosevic tripláját követően például 8 pont volt már csak a hátrányuk két perccel a vége előtt (69-61). Hegedűs aztán válaszolt egy hármassal, ezzel pedig a lényegi rész ténylegesen lezárult. Végül 79-67 arányban győzött a KTE-Duna Aszfalt, így megszerezték a torna harmadik helyét.

Foto - kesport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus