A KTE megverte a Nyíregyházát

A kecskeméti KTE-Duna Aszfalt csapata utolsó felkészülési meccsét játszotta a jövő heti szezonrajt előtt. Sztojan Ivkovics együttese a Nyíregyházát fogadta. Két héttel korábban a felek már összecsaptak, akkor a légiósat és magyar kulcsjátékosait is pihentető kecskeméti gárda megszorongatta ugyan Horváth Imrééket, ám legyőzni nem tudta ellenfelét. 

Most teljes kerettel állt ki a KTE, és egy szorosabb első félidőt követően végül nagyon simán, 86-58 arányban nyertek.

KTE Duna Aszfalt – Nyíregyházi KK 86-58 (22-17, 25-22, 21-12, 18-7)

KTE Duna Aszfalt: Pongó Ma. 7/3, Wittmann 18/9, Djeraszimovics 15/3, Jovanovics 16/3, Karahodzics 11
csere: Kuntics -, Jakab P. -, Pongó Má. 7/3, Kovács B. -, Hegedűs G. 2, Bencze 10

Nyíregyházi KK: Edwards 11, Hall 4, Jones 17/3, Cseh Gy. 3/3, Mohácsi 10/6
csere: Molnár -, Czura 2, Kósa -, Jakab P. -, Polyák 11/6, Varga -

A mérkőzésről a ktekosar.com hosszabb összefoglalót is közölt, íme:

"A sportújságírás egyik legnagyobb közhelyét használva elmondhatjuk: jól kezdett a Kecskemét. A tavalyi szezon alapszakaszát hatodik helyen záró nyíregyháziakat azonban nem olyan fából faragták, hogy mindezt tétlenül nézzék. Bár az első játékrész végén 22-17-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző, a nyírségiek a második negyed derekára utolérték ellenfelüket, majd egy szép triplát követően már 27-30-ra vezettek. Ekkor azt sejthette a halandó, hogy tétnélküliség ide vagy oda, a csapatok szoros meccsel örvendeztetik meg a kilátogató szurkolókat, akik minden bizonnyal nagy örömmel vették, hogy a megtorpanás után – nem kis részben a két hármast hintő Wittmann-nak köszönhetően – újfent kezébe vette a meccset a KTE Duna Aszfalt, ami nyolcpontos félidei vezetést eredményezett (47-39).

A szünet után aztán nagyot fordult a játék képe, de ez legkevésbé sem rontotta el a hazai drukkerek hangulatát. Még szép hogy nem, hiszen a három amerikai légiós által vezérelt Nyíregyháza jelentősen visszaesett, a KTE pedig köszönte szépen, és tetemes, 17 pontos előnyt épített ki az utolsó negyed kezdetére. A kecskeméti úthengert a rövid szünet sem zökkentette ki a ritmusból, mi több, három perccel a vége előtt már harminc ponthoz közelített a különbség. Kérdés csupán annyi maradt, hogy hasonlóan meggyőző játékot mutat-e a KTE a jövő heti bajnoki rajton, amikor a Kaposvárt fogadja a Messzi István Sportcsarnokban."

Forrás - ktekosar.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus