A kupaelődöntő után most Sopronban nyert a Kecskemét

Filip Brovics és Mészáros Máté nélkül is idegenben verte közvetlen riválisát az Ivkovics-alakulat a felsőházi középszakasz nyitófordulójában

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, középszakasz, felsőház, 1. forduló

Soproni Sördögök - KTE-Duna Aszfalt 71 - 79 (19-19, 13-14, 23-25, 16-21)
Sopron, MKB Aréna, V.: Benczur T., Frányó P., Söjtöry T., (Valovics Dr.)

Sopron: Thomas 12/6, Ruják A. 4, Boriszov 20/3, Dénes G. 7, Tóth G. 14.
Csere: Edwards 2, Poscic 7/3, Takács N. 5/3. Vezetőedző: Sabáli Blázs.

Kecskemét: Kinney 6/6, Kovács P. 6, Djeraszimovics 17/3, Ivosev 4, Karahodzics 17.
Csere: Pongó Mart. 20/12, Hegedűs G. 3/3, Pongó Má. 6. Vezetőedző: Sztojan Ivkovics.

Nagyon eltérő tendenciában volt a két gárda, hiába fejezték be egymáshoz nagyon közel az alapszakaszt, ami a győzelem-vereség mutatókat illeti, hiszen a KTE zsinórban ötször nyert, az SKC viszont az akkor még ligautolsó MAFC csarnokában egyhuzamban negyedszer vesztett a reguláris periódus záró fordulójában. Matija Poscic visszatérhetett kisebb sérülése után, s mivel Mészáros Máté, illetve az ex-soproni Filip Barovics nem léphettek pályára az MKB Arénában, nehéz lett volna egyértelmű esélyesnek titulálni az alapszakasz ezüstérmesét.

Ilyen előzmények után Pongó Martin vette kezébe az irányítást és vezérletével gyorsan "bedobta" magát a remek tempójú első negyed végére a Kecskemét, de állta a sarat a 20-at szóró Boriszov húzta Sabáli-legénység, 19-19-cel fordulhattak a felek a második etapra.

A félidő előtt a szintén 20 egységig jutó Pongó Martin fémjelezte vendégek voltak határozottabbak, s nem is az egy egységnyi előny, sokkal inkább a megszerzett momentum volt a fontosabb tényező, mely a maradék 20 percre megadta az alaphangot Kinney-éknek.

Nem igazán engedték el egymás kezét a felek a harmadik etapban sem, de a betegen is remeklő Djeraszimovics, valamint a Barovics távollétében az extra lehetőséggel remekül élő Karahodzics stabilitására alapozva már három pont volt a kecskeméti előny a játékrész lefújásakor.

A hajrában nem tudott átlépni saját árnyékán az energiában és átütőerőben az elmúlt időszakban nagyon leülő Sopron, Ruják és Thomas nem tudták kihasználni az ellenfél legjobb hátvédje, Kinney viszonylag gyengébb napját, 57-66-nál már elúszóban is volt a meccs a hazaiak számára - pont az az amerikai talált be, aki csak árnyéka volt önmagának támadásban ezen az estén.

A KTE viszont ezt is elbírta, elsősorban a Pongó-fivérek és Kovács Péter higgadt, taktikus és olykor ponterős játékával, s bár egyszer három, egyszer pedig egy pontra jött vissza az alapszakasz harmadikja, de Karahodzics 2+1-es akciója után már akkora számtani és lélektani előnye volt a Kecskemétnek, mely elég volt a célba éréshez - az ellentétes tendenciák tehát nem törtek meg ezen az estén sem.

Sabáli Balázs, a Sopron vezetőedzője: "Úgy látszik csak én bíztam a csapatomban, az első félidőben jól támadtunk, de még ennél is több kell a győzelemhez, jó csapat a Kecskemét, de itthon illett, volna győznünk."

Sztojan Ivkovics, a Kecskemét vezetőedzője: "Kemény mérkőzés volt, öröm játszani Sopronban ilyen nagy szurkolósereg előtt, Barovics és Mészáros nélkül is győztünk, ez még inkább értékesebbé teszi sikerünket."

Fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus