A MAFC a Szedeákot már nem tudta megszorongatni

A 34 pontos Csirics vezetésével a vártnál korábban eldöntötte az alsóházi derbit a Szeged Budapesten

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, alapszakasz, 17. forduló

MAFC (3-12) - Naturtex-SZTE-Szedeák (7-8) 71 - 92 (17-21, 16-20, 12-30, 26-21)
Budapest, Gabányi László Sportcsarnok, V.: Kapitány G., Szabó G., Minár L. (Várhalmi)

MAFC: Misek 7, Lakosa Zs. 11, Lakits 6, Hunter 24, Tuciarakisz 2.
Csere: Fodor K. 7/3, Tursics 1, Mócsán 5/3, Koncz P. 3, Nikitin 2, Timkó 3.  Vezetőedző: Stefan Timbus.

Szeged: Jereminov 16/6, Molnár A. 8, Kiss Zs. 4/3, Csirics 34/15, Balaban 12.
Csere: Stefanovics 2, Kuntics 6/3, Révész 8, Demeter -, Varga Z. 2, Mike J. -. Vezetőedző: Nikola Lazics.

Kipontozódott: Lakits, Misek, Fodor K., illetve Stefanovics.

A MAFC hozta el a labdát a feldobás után, de a mérkőzés első pontjait Csirics szerezte, egy triplával köszönt be a rutinos erőcsatár. Hazai oldalon az első pontokat Hunter és Lakits termelték, ezzel 4-3-ra vezetni is tudtak. Itt aztán beragadtak Lakosáék, nem találták a meccs ritmusát, sok volt az eladott labda. Csirics vezérletével ezt igyekezett kihasználni a Szedeák, 14-6-ra sikerült meglépniük. A negyed végére tudott kozmetikázni az eredményen a MAFC, feljöttek négy pontra, 17-21-ről várhatták a folytatást.

Stefanovics kettese indította a második etapot, neki ezek voltak az első pontjai szegedi színekben. Kiss Zsolt is betalált, egy hármast küldött a helyére, időt kért Timbus-mester. A MAFC-nak továbbra se ment a támadás, a védekezéssel nem volt gond. Lakosa büntetőivel próbáltak zárkózni a fővárosiak, de a Szedeáknak mindig volt válasza, Kuntics trojkájával már kétszámjegyű volt a különbség (22-33). Hunter hat pontjával hívta fel magára a figyelmet (33-27), de Csirics ellenállhatatlan volt, harmadik hármasát dobta be (27-36). A nagyszünetre 33-41-es eredmény alakult ki.

A harmadik negyed harmadik percéig 8-10 pontos előnye volt a vendégeknek, ám ekkor teljesen összezuhant a MAFC, és egy 9-0-s rohanással már tizenkilenc ponttal, 58-39-re vezetett a Szeged. Hunter és Lakosa voltak dicsérhetőek hazai oldalon, de az ő jó teljesítményük sem volt hatással Kiss Zsoltékra, az ő büntetőjével először volt a meccsen húszpontos különbség. Az etap végére még egy lapáttal rátettek a Tisza partiak, 45-71-et mutatott az eredményjelző.

Hunter büntetői nyitották az utolsó felvonást, majd Misek is betalált. Ez nem változtatott sokat a forgatókönyvön, a Szeged továbbra is képtelen volt hibázni, ellentétben a MAFC-cal. A Szeged nagyot játszva, megérdemelten gyűjtötte be hetedik győzelmét a bajnokságban, a vége 71-92 lett.

Foto - szegedma.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus