A MAFC kiütötte a Pécset!

A fővárosiak "stílusosan" szerezték meg idei második, egyben első hazai győzelmüket, végig vezetve, végül kiütés-szagú diadalt arattak

Magyar férfi A-csoport, alapszakasz, 7. forduló
Budapest MAFC - Pécsi VSK-VEOLIA 95 - 65 (16-16, 25-21, 27-14, 27-14)

MAFC: Hot 19/9, Misek 10, Lakits -, Davis 17/9, Cvetkovics 16/3.
Csere: Neighbour 25/6, Fodor 8/6, Debreceni -. Vezetőedző: Jovica Arsic.

PVSK: Durham 21/12, Supola 3/3, Antóni 8/6, Budimir 13/6, Sarlija 3.
Csere: Dukics 10/6, Bíró 3/3, Simon -, Harazin 4. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

A MAFC nem a legjobb előjelekkel várhatta ezt a derbit, már csak azért sem, mert évek óta nagyon nem fekszik a fővárosi gárdának a baranyaiak stílusa és szerkezete, ráadásul sokkal szűkebb rotációval kényszerűl dolgozni Jovica Arsic mester, mint kollégája, Csirke Ferenc, mivel Lakosa Zsolt még mindig nem lépett pályára ebben a szezonban, a fiatal Katona Bence átigazolása pedig továbbra sem lezárt ügy.

Ezzel együtt már az elején megfogta a hazai gárda az általában nagyon dinamikusan kezdő vendégeket, annak dacára, hogy kintről pocsékul dobott a MAFC - kezdetben. De csak kezdetben... 16-16-os első negyed (és 7-ből 0-ás triplázás) után valami egészen mást hozott támadásban (és legfőképpen sebességben, valamint önbizalomban) a tavalyi utolsó helyezett, mely a következő három etapban 21-ből 11 hármast dobott be és a nagyszünetre ugyan még "csak" négy egységnyi fórral mehetett el pihenni, ám a fordulás után az eddigi legjobbját hozó Will Neighbour (25 pont, 10 lepattanó) és a szokásosnál sokkal ponterősebb Dusan Cvetkovics (16 pont, 10 lepattanó) főszereplésével a magasemberek csatáját kütéssel nyerte a hazai alakulat.

A budapestiek 17 támadólepattanójával (szemben a vendégek kilencével) és a Sarlija - Budimir - Dukics hármas limitálásával döbbenetesen nagy verést mért a baranyaiakra a második 20 percben, hiszen ebben a két negyedben 26 pontot vert a stabil rájátszás-esélyesnek tűnő pécsiekre az otthon ezidáig nyeretlen MAFC.

Csirke Ferenc a hajrában sem szedte le alapembereit - ahogy Arsic mester sem - ezzel talán demonstrálva, hogy ilyen verés esetén legyenek csak a parketten azok, akik ilyen mértékben "elengedték" a papíron jóval gyengébb játékerőt képviselő ellenfelet.

Az utolsó játékrész hazai szemszögből már örömjátékkal telt, egyszerűen minden ült a kiválóan irányító Hot (19 pont, 8 lepattanó, 16 gólpassz) vezetésével támadó vendéglátóknál, akik ezzel extra önbizalmat meríthettek a következő időszakra, hiszen valósággal "átszakadt a gát" az első két bajnokija utáni fellépésein többször is alaposan széteső MAFC-osoknál.

Misekék kiválóan működő, s egyben dinamikus kontrolljátéka ma este csúcsra volt járatva, ezt kiválóan alátámasztja a csapatszinten kiosztott 28 (!!!) gólpasszuk, amire mindössze 9 eladott labda jutott.

Fotó: mafcbasket.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus