A MAFC visszavágott a Sopronnak

Ma délelőtt 11 órától újra összecsapott egymással a MAFC és a Sopron KC együttese, a helyszín ezúttal is Budapest volt. Tegnap este a hűség városának képviselői diadalmaskodtak az élvonalba feljutó MAFC-cal szemben, most azonban a budapestiek szereztek előnyt a mérkőzés első felében, amit aztán meg is tartottak a második 20 perc alatt, így végül 67-55 arányban győztek a tavalyi bronzérmes ellen.

2014.09.08., Budapest, Felkészülési mérkőzés
Sopron KC - MAFC 55-67 (14-20, 7-18, 24-18, 10-11)

Soproni KC: Ruják A. 13/3, Takács -, Dénes 6, Boriszov 18/6, Tóth 10/3, Ruják B. 6, Trepák -, Molnár 2, Bán  -, Bakk -.
Vezetőedző: Sabáli Balázs.

MAFC: Watson 11/3, Fodor 11/3, Mohay -, Fekete 14/12, Gorzsás 4, Lakits -, Lakosa 2, Timkó 5, Vittay -, Tuciarakisz 6, Tursics 3/3, Szabó 11.
Vezetőedző: Stefan Timbus.

Tegnap este a Sopron már az első 10 percben 11 pontos vezetést szerzett, majd a félidőre 19 egységnyi távolságra húzott el ellenfelétől. Ma korán kiderült, hogy a soproniak ilyen sima sikerre nem számíthatnak, három perc után időt is kért Sabáli Balázs mester, mert Milos Boriszov két kosara ellenére is jobban állt a MAFC, nem nagyon tudtak támadást kivédekezni a pályaválasztóként szereplő, de egyébként idegenben játszó soproniak (5-8). Valamennyire normalizálni is tudta helyzetét hátul az SKC a negyed hátralévő részére, de támadásban nem voltak pontosak, így közelebb nem tudtak érni a budapesti együtteshez, Timkó Norbert dudaszó előtt dobott kosarával pedig 6 ponttal állt jobban 10 perc játék után a MAFC (14-20).

A második negyed Molnár betörésével kezdődött, ám ezt követően teljesen megálltak a soproniak támadásban, a félidő utolsó másodperceiben bedobott Ruják András büntetőket leszámítve összesen három pontot dobtak - egy Dénes 2+1 formájában. A MAFC a jó védekezés mellett támadásban is hozott egy jó szintet, ráadásul nem egy-egy emberre számíthattak pontszerzésben, kosárba talált ekkor Fodor, Fekete, Watson, Szabó és Gorzsás is. A nagyszünet előtti utolsó percben már akkora előnyük volt, hogy duplaannyi pontot szereztek, amennyit kaptak (19-38), így Ruják András két büntetője is csak annyit jelentett, hogy 17 pontos hátránnyal vágott neki az SKC a második félidőnek.

A fordulás után Fekete három triplát dobott két percen belül, amellyel nem kevesebb, mint 23 pontra hízott csapata előnye a 25. perc kezdetére (26-49). A ma is kitűnően játszó Boriszov, illetve Ruják Bence vezetésével szinte pillanatok alatt, a 28. perc kezdetére lefelezte hátrányát a Sopron, és a záró felvonásra 11 pontos hátránnyal fordultak (45-56). A MAFC megnyomta a negyed elejét, előbb 16, majd Fekete negyedik hármasa után 17 ponttal is vezettek a játékrész közepén (48-65). Bár Ruják András mindent megpróbált, így az utolsó kettő perce úgy fordultak a felek, hogy "csak" 10 pont volt a két gárda között, nem tudott tovább kapaszkodni a Sopron, magabiztosan nyert a MAFC (55-67).

Foto - MAFC kosárlabda facebook oldala
Slide - kiskuntv.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus