A magyar bajnok másodjára már nyert!

Mintegy 1000 szurkoló előtt játszotta le a szezon első hazai meccsét az Alba Fehérvár, mely egy sok hibával tarkított, hosszabbításos meccsen 79-70-re nyert a Komarno ellen - írja a bajnokokvarosa.hu portál.

A vendégek triplája vezette be az Alba és a Komarno derbijét, majd Tóth Norbert duplája jelentette az Alba első kosarát. Összességében a rajt a vendégeknek alakult jobban, 12-5-re elhúztak a vendégek. Az Alba Tóth Norbert kosaraival tartotta a lépést, bemutatva a Carlos Frade által meghonosított “kullancs-védekezést”. Forgatta is a csapatot a spanyol mester, a védekezés rendben is volt, a gyűrű felé azonban nehezen találta az utat a csapat, az első negyedet végig vezetve nyerte 20-12-re a Komarno.

A második 10 perc eleje is a piros mezes vendég gárdáról szólt, 7-2-vel kezdték a negyedet. A folytatásban is csak szenvedett az Alba, mely főleg a palánk alatt bizonyult pehelysúlyúnak a Komarnóhoz képest. A 15. percben már 35-20-ra vezettek a látogatók, Carlos Frade bárhogy forgatta a csapatot, nem találta az ideális felállást. A Moore-Hobbs-Kemp légiós trió sem találta a játékot, az első 15 percben hárman 2 pontra voltak jók… Szerencsére a negyed második felére összekapta magát a hazai gárda, főleg Tóth Norbert és Hobbs megmozdulásainak köszönhetően feljött az Alba, a félidőben azonban így is a Komarno vezetett 44-35-re.

A harmadik negyedet 9 ponttal kezdte a Frade-legénység, Tóth Nobert zsinórban második duplája már döntetlent ért, ráadásul a látogatók egy technikaival is gazdagodtak, melyet kihasználva az Alba át is vette a vezetést, a 24. percben a meccsen első alkalommal. A Komarno azonban visszavette a vezetést, a rohanós, de sok hibával is tarkított harmadik negyed után 52-49 volt a vendégek javára.

Az utolsó 10 percet megint az Alba kezdte ponterősebben, Kemp és Supola révén gyorsan fordított a kék mezes alakulat, a Komarno nem találta a ritmust, a 34. percben már 59-52 volt az állás Juhosék javára. A különbség állandósult, néhány perc erejéig, elég volt azonban néhány hiba, hogy a Komarno feljöjjön, a 39. perc elején már egy ponttal a vendégek mentek. Supola hármasával aztán visszakerült az előny, melyet 16 másodperccel a vége előtt kiegyenlített a Komarno, 67-67-re alakítva az állást.

Felkészülési mérkőzésen ritka a hosszabbítás, most mégis ez várt a csapatokra. Moore triplájával az Alba került előnybe, majd Tóth Norbert dobott újabb hármat. A Komarno már nem tudott visszajönni a meccsbe, az Alba így 79-70-re nyert

 

Alba Fehérvár – Rieker Komarno 79-70 (12-20, 23-24, 14-8, 18-15, 12-3)

Az Alba pontszerzői: Tóth N. 26, Kemp 12, Hobbs 10(6), Moore 7(3), Supola 7(3), Juhos 6, Somogyi 5, Tóth P. 4, Blaskovits 2.

Forrás: bajnokokvarosa.hu 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus