A második félidőben ért révbe a Szeged

A harmadik negyedtől a Szeged irányította játékot a Körmend elleni mérkőzésen és a dupla dupláig jutó Csirics vezetésével révbe ért.

Férfi NBI/A-csoport, Alapszakasz - 12. forduló, 2014. december 13.

Naturtex-SZTE-Szedeák (6-5) - Egis Körmend (2-9) 93-83 (16-27, 26-15, 23-19, 28-22)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 600 néző  Vezette: Földházi T., Hegedűs T., Radnóti M., (Szabó)

Szeged: Jereminov 17/3, Vágvölgyi 1, Molnár 8, Csirics 27/12, Balaban 22.
Csere: Kuntics 7/3, Révész -, Kiss 11/9. Vezetőedző: Nikola Lazics.

Körmend: Burgess 20/12, Lemon 11, Ferencz 9/9, Tóth 6, Richards 21.
Csere: Popadics 8/3, Török 3, Sonyák 5/3, Doktor -, Németh -.  Vezetőedző: Ante Perica.

Kipontozódott: Burgess a 39., Lemon a 40. percben.

A mérkőzés részletes statisztikája erre a linkre kattintva letölthető.

A Körmend szerezte meg a vezetést a bajnoki mérkőzésen először pályára lépő Burgess révén. De ezt követően a hazaiak percei következtek. Jereminov villámgyorsan harcolt ki két faltot Lemonon, aki így már a második perc elején faltproblémákkal küzdött. Négy kihagyott körmendi dobás alatt 6-0-s futással fordított a Szeged, melyet Richards büntetői törtek meg, melyeket Vágvölgyi második személyi hibája után dobhatott. Csirics duplája és Balaban büntetője még döntetlen állásra állította az eredményjelzőt, Ferencz hármasa és Popadics duplája után viszont 5 ponttal lépett el a vendég gárda, így Lazics mester időkéréshez folyamodott, hogy rendezze a sorokat. (9-14) A vasiak helyzetét nehezítette, hogy Lemon után Richards és Burgess is megkapta második személyi hibáját, de Kuntics büntetői után egy 7-0-s rohamot vágott ki a Perica legénység, s tíz egységgel léptek el a hazaiaktól. (11-21) Kuntics fontos triplát süllyesztett el a negyed végéhez közeledve, de a slusszpoén Burgesstől érkezett, aki a negyed végét jelző dudaszóval egy időben dobta be negyedik körmendi hárompontost. (16-27)

Jereminov középtávoli tempója nyitotta meg a második játékrész pontjainak sorát. A vendég 5-0-s futását egy 6-0-s hazai roham követte, Perica mester rögtön időt is kért. (24-32) Folytatta a zárkózást a szegedi alakulat, miután Csirics faltal együtt dobott be egy hármast és a ráadást büntetőt is. (28-34) Vendég részről csak Richards begyötört közelijét tudták feljegyezni a pontok közé, míg hazai részről Balaban és Jereminov aktív játéka egyre inkább csökkentette a Lazics legénység hátrányát. (35-36) Lemon és Richards duplái nyugtathatták volna a vendégeket, de utóbbi kosara után technikait kapott. A labdabirtoklásból jól jött ki a Szeged, Kiss beváltotta a büntetőt, Csirics pedig ziccerezett. (38-40) Balaban zsákolásával az utolsó fél percen belül egyenlített a Szeged, s az utolsó lehetőségből már nem tudott pontokat szerezni a Körmend, így döntetlen állásról folytathatták a felek a mérkőzést a szünet után. (42-42)

Nagyon beragadtak a vendégek a harmadik negyed rajtjánál, 12-1-es rohanást produkáltak Csiricsék, három perc alatt több mint tíz előnyre tettek szert. (54-43) Kiss és Molnár kosarai után a már 14-re duzzadt a hazai fór, a tanácstalanság jellemezte a Körmend játékát. A körmendiek nem tudtak feljebb jönni, ugyanis minden erre irányuló kísérletüket visszaverték a hazaiak. Richards kosár jó, plusz egy büntetős akciója és Burgess tripláját, valamint kiküzdött dupláját követően rég nem látott közelségbe kerültek a vasiak. (63-58) Csirics büntetői megszakították a Körmend futását, de ismét Burgess hárompontos zárt egy újabb negyedet, így négy pontra jöttek fel Ferenczék a záró etap előtt. (65-61)

Richards feleslegesen vállalt triplát a negyedik negyed elején, melyet azonnal büntetett Kiss, de az ő távolijára Ferencz válaszolt. Mindezek ellenére az vendégek eladott labdái miatt újra magabiztos előnyhöz jutott a Szeged. (72-64) Kiegyenlített percek következtek, mely a hazaiak malmára hajtotta a vizet. (78-69) Burgess triplája indított meg utolsó felzárkózási kísérletet a Körmend részéről, melyet Kiss újabb hármasa szakított meg, s hozta közelebb a győzelmet a szegedieknek, melyet el is értek, mivel a végjátékban a hazaik több mint tíz pontosra duzzasztották a különbséget.

Slide és Fotó - szegedma.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus